østers sunt
164
0

At sjømat er sunt er ingen stor overraskelse, men av alle verdens ting- kombinasjonen av østers og sjokolade kan gjøre at du lever lengre!

Ingen bør bli overrasket over at østers er sunt. De aller fleste dietter som scorer høyt på “sunnhets skalaen” inneholder rikelig med sjømat. Skalldyr inneholder nemlig en rekke viktige næringsstoffer som vi alle har godt av. For østers sin del kan vi nevne blant annet:

  • Høyt jerninnhold.
  • Rik på vitamin D.
  • Plenty av vitamin A.
  • Bra med vitamin E
  • Masse sunne fettsyrer.

Om ikke det var nok så kan vi nevne at østers også er kilde til en rekke mineraler som kroppen din absolutt vil takke ja til.

 

Sjokolade

Sjokolade forbindes kanskje ikke med “sunt”, men dersom du klarer å holde deg til moderate mengder med mørk sjokolade, så kan vi faktisk tillate oss å stemple sjokolade som -ja- sunt. Velger du sjokolade med høyt innhold av kakao er den faktisk svært næringsrik. Den inneholder en god del fiber, og er proppet med mineraler og antioksidanter. Mer om dette kan du lese i denne saken Derfor kan du nyte sjokoladen med god samvittighet!

sjokolade sunt
Luksus “medisin” som kan forlenge livet? Kombinasjonen av østers og sjokolade kan være en av rådene du bør følge fremover.

Østers og sjokolade – en livsforlengende kombinasjon!

Østers og sjokolade har altså hver for seg sine fordeler, men hva med å kombinere disse? En forskergruppe ved Erlangen-Nürnberg University i Tyskland har nylig kommet frem til at sink -et mineral det finnes rikelig av i øster, biff og kreps- i kombinasjon med det organiske virkestoffet quinol (som finnes i sjokolade, kaffe og te), kan beskytte kroppen mot oksidativt stress. Oksidativt stress er en naturlig cellulær nedbrytelse som fremskynder aldringen.

For å oppnå best mulig effekt mot aldringen, bør du ta sikte på å få i deg 10-11 mg sink hver dag. Denne mengden oppnår du ved å spise to østers (eventuelt et kosttilskudd), i tillegg til en liten bit sjokolade. Rådet kan kanskje høres ut som en trivelig kveld på byen, men da har du en gylden unnskyldning til å be med deg partneren (eller en fremtidig partner), ut på et bedre måltid.

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer