Albue smerter
693
0

Gjør du mye i hverdagen med pronert grep? Sannsynligvis holder du hånden pronert mer enn du tror. Slike smerter kan da oppstå, det kan også komme av idrett.

Muskelen pronator teres pronerer hånden og er potensielt dominerende over muskelen supinator som gjør det motsatte, supinasjon.

Dette ble nok litt for mye latin for folk flest, men pronert grep vil si et grep med håndflaten vendt fra deg. Altså samme stilling som du skulle holdt en PC-mus.

 

Hvor pronerer vi?

– Trening: Benkpress, pullups, skulderpress, roing og mange fler øvelser gjøres med pronert grep
– Jobb: En stor del av tiden vi tilbringer i pronert håndposisjon er på kontoret eller hjemme foran PCen.
– Telefonen. Selv når du snakker i telefonen bruker du pronert grep.

 

Problemer oppstår

Som følge av at hånden/underarmen hele tiden favoriserer et pronert grep kan det oppstå lateral albuesmerte. En enkel og effektiv løsning kan være å stretche pronator og styrke supinator for en bedre balanse. I tillegg bør du se til at du bruker et supinert grep oftere i treningssammenheng. Det kan du gjøre ved å gjøre chins fremfor pullups, supinert roing, supinert bicepscurl osv.

Se videoen under for å se hvordan du kan gjøre dette i praksis. For å stretche pronator teres maksimalt bør hånden supineres fullt. For å styrke supinator kan du bruke en hantel der du kan legge på vekt kun på den ene siden eller et annet redskap. Det går for eksempel an å starte med en tung kjevle. Se filmer nedenfor!.

 

Oppbyggende øvelser:

 

Underarmscurl
Gjerne eksentrisk trening er fint! 3serier, 15-25rep 3ganger daglig

 

Mobilitet og tøyning

DEL

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer