diet feil for deg
1336
0

Dårlig humør, tretthet og vektsvingninger er noen av bivirkningene. Det finnes utrolig mange dietter som skal få deg ned i vekt på null, niks. Men funker de for alle? Og er de bra for deg?

 

Finn dietten du kan leve med

Men det skal ikke koste hva det koste vil å gå ned noen kilo og mange dietter kan være feil for deg.

Raske dietter går ofte over i en nedtur etter hvert som kiloene kommer tilbake. Hvis du går på en kur eller diett som ikke er «deg», og du må spise mat du ikke liker, vil du falle tilbake til det gamle igjen og på den måten gå opp. Hvis du etter kuren ikke har fått kunnskap om hvordan du skal leve videre for å holde vekten, er du nesten garantert å gå opp igjen. En kur alene løser ikke vektproblemet ditt på lengre sikt.

Les også: 5 slankende dietter du kan gå på

 

Tegn på at kuren er feil for deg

En spesiell diett passer ikke nødvendigvis alle, og hvis du kjenner deg igjen i noen av disse virkningene, er den nok ikke riktig for deg.

 

1. Blek og trist hudfarge

Maten du spiser påvirker direkte hudtonen din. Riktig mat vil gjøre huden din en lyserosa glød og se sunn ut. Feil mat derimot vil gjøre huden din kjedelig, tørr og trist. Skal du spise riktig mat bør du gå for mat med farger som grønn, rød, gul, oransje, lilla og blå grønnsaker og frukt. Blant annet har sitron en god effekt på huden.

 

2. Tretthet og slapphet

Hvis du ofte er trøtt og sliten kan det være at du ikke får nok næring av maten du spiser. For lite næring påvirker humøret, energinivået og hjernen din. Alle trenger næring gjennom korn, havre, kli og andre matvarer som er rike på fiber og gir deg energi. Prøv for eksempel en frokostblanding om morgenen som gir deg det du trenger.

Fiberrik mat inneholder mye B-vitaminer som øker energinivået ditt. Pass også på at du ikke spiser deg for mett. Å spise riktig innebærer at du stopper når du er cirka 60 prosent mett.

 

3. Hukommelsesproblemer

Sliter du med dårlig hukommelse eller har vanskeligheter med å konsentrere deg? Dette kan komme av dietten din mangler omega 3. Det kan du få av å spise rikelig med fisk eller ved å ta omega 3 tabletter som bidrar til at hjernen din fungerer som den skal.

I tillegg er det viktig at kroppen din for nok drivstoff som karbohydrater kan bidra med, for selv om du er på en diett skal du ikke kutte det ut helt. Spis pasta, hele korn eller sort ris. Også epler, appelsiner eller grapefrukt kan gi deg karbhydrater.

 

4. Depresjoner og humørsvingninger

Feil diett kan påvirke blodsukkernivået ditt og skape ubalanse i hjernen som kan gå utover humøret ditt. Dette kan føre til depresjoner. Andre matvarer derimot kan forbedre humøret ditt. Unngå matvarer som i stor grad påvirker blodsukkernivået ditt som store menger sjokolade og koffein.

Spis heller mat som stabiliserer blodsukkeret ditt, som søtpoteten som du kan spise hver uke, eller avokado, spinat, gulerøtter, agurk og sopp.

 

5. Vektsvingninger

Hvis du går opp og ned fem kilo i løpet av noen uker eller måneder er det et tydelig tegn på at dietten ikke er riktig for deg. Spesielt hvis det ikke har vært noen stor forandring i kostholdet ditt gjennom denne perioden.

Snakk med legen din om eventuelle medisinske årsaker til svingingene, og sørg for at du spiser nok proteiner i form av egg, fisk, bønner, nøtter, ost, kylling og kjøtt. Proteiner stabiliserer kroppen og hjelper på immunforsvaret ditt.

DEL

Advertisement

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer