stress bivirkninger
160
0

Hvis du ikke allerede ER stresset, så er det mulig du blir det nå. Ny forskning viser nemlig at stress kan gi deg mindre hjerne.

Stress fører ingenting godt med seg, og det har blant annet blitt knyttet opp mot høyt blodtrykk, overvekt og depresjon. Nå viser en ny forskningsrapport at stress kan være direkte knyttet til redusert hjernestørrelse. En studie med 2000 friske mennesker viste at de personene med høyt nivå av kortisol hadde et mindre hjernevolum enn de som hadde mindre kortisol i kroppen. Kortisol er kroppens stresshormon og skilles ut i større grad når kroppen opplever stress. Mengden kortisol var merkbart høyere i de områdene av hjerne som var ansvarlig for tanke prosessering og hukkomelse.

trening mot stress
Trening kan være et effekt virkemiddel mot stress.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Likevel, før du freaker helt ut skal du være klar over at hjernen krymper uavhengig av stress. Spørsmålet er hvor raskt den krymper. Kortisol seg ut til å øke hastigheten som hjernen krymper med.

Det beste du kan gjøre er å være bevisst på eget stressnivå å forsøke og kontrollere stresset- gjerne ved hjelp av trening.

 

Kilde
Mensjournal.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer