Få full kontroll over kropp og trening!
825
0

Ønsker du å lykkes med treningen og få den kroppen du drømmer om? For å oppnå de resultatene er det viktig å sette seg både langsiktige og kortsiktige mål. Enten du ønsker å få bedre kondisjon, økt muskelstyrke eller forbrenne fett så har det å trener med et konkret mål alt å si. Men det er ikke alltid like enkelt å se fremgangen, å dette kan være demotiverende for mange.

Så det å ha god oversikt og kontroll over treningen, og det å kunne se fremgang kan være avgjørende for at du skal lykkes. Bruk treningsdagbok og ta mål med jevnlige mellomrom for å få full kontroll.

Vi er nå inne i en tid hvor du kanskje har bestemt deg for at trening skal få en større plass i hverdagen din og du kanskje ønsker å forbedre helsen, bedre kropp eller bare ønsker å få mer energi i verdagen. Motivasjonen bobler over og du er veldig dedikerte i starten. Men så kommer utfordringene, resultatene kommer ikke så fort som man ønsket, det begynner å bli mørkt og trist ute, og motivasjonen synker og det er fort gjort å droppe ut dessverre.

Men istedenfor å finne gode unnskyldninger til å ikke dra på trening, sett deg i stedet et konkret og overkommelig mål og lag en plan på hvordan dette målet skal oppnås. Uansett hva du ønsker å oppnå ved treningen så vil du ha stort utbytte av å loggføre treningen din og ta mål.

 

Hvorfor loggføre fremgang og treningen din?

Det som teller er ikke bare timene du legger ned i treningen, men hva du legger inn i de timene. For å trene mest mulig effektivt, kreves det at du har tenkt igjennom hva som er målet med treningen, og hva du skal trene for å oppnå disse målene. Så om di loggfører trening slik at du får en god oversikt over hva du  har gjennomført kan du enkelt blad deg bakover og fremover for å se på treningsøkte-ne dine for å se progrisonen din. Det er både inspirerende og morsomt å følge med på sin egen utvikling. Dette øker motivasjonen til å fortsette!

 

Mål, bilder og vekt

Det kan også være smart å ta mål og bilder av seg selv for enkelt å kunne se fremgang, ikke bare i hva du presterer på treningen.

Skjema for mål og vekt

Dette skjemaet er det bare å laste ned og printe ut, hold track på treningen!
Last ned som PDF her

 

Oppsummering

Finn en enkel måte å registrere treningsprogrisonen din på. Om du går, sykler, trener styrke eller løper intervaller vil det være hensiktsmessig å notere ned ting som: tid brukt, distanse, og hvordan kroppen kjentes. Notér også ned det du gjør på kostholdsfronten.

Om du trener styrke / metabolisme skriv ned øvelser, tyngde, sett og repetisjoner. Samt ta mål av kroppen, inkluder vekt.

Kostholdet har svært mye å si for dine resultater, og det å ha oversikt over dette vil være både enkelt og nyttig.

DEL

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer