ettbeins knebøy
472
0

Ettbeins øvelser blir dessverre ofte nedprioritert, men denne ene varianten av ettbeins knebøy, kan være veien mot større og sterkere bein!

Noen få treningsprogram har det, men de færreste prioriterer det. Ettbeins øvelser blir gjerne glemt til fordel for større flerleddsøvelser som trener store deler av kroppen på en gang. De treningsprogrammene som først har fått med ettbeins øvelsene på planen, plasserer de gjerne til slutt i programmet når du er på ditt mest slitne og ukonsentrerte.

Mange opplever også ubehag i anklene og tærne når de utfører ettbeins øvelser, og en stor grad av dette skyldes mangel på mobilitet. En annen årsak til at mange dropper ettbeins øvelser er at du ikke vil klare å løfte like tungt som du gjør med tradisjonelle løft. Og hva er vel tøffere enn å løfte  tunge vekter?

Men, stop unnskyldningene og prøv deg på “safety-bar Bulgarian split squat”, eller “Bulgarsk splittknebøy i rack”. Denne øvelsen kan være det du trenger for virkelig muskelvekst og økt styrke.

 

Bulgarsk splittknebøy i rack

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Dette gjør øvelsen så bra:

Den hevede posisjonen til bakfoten tar bort mye av ubehaget som mange opplever i anklene og i tærne i det du trykker i fra  underlaget. Støtte fra hendene tillater ekstra stabilitet som gir deg mulighet til å gå enda dypere, noe som gjør øvelsen tyngre og mer effektiv.

Med ekstra støtte kan du også tillatte deg å bruke tyngre vekter, noe som derfor gjør denne øvelsen til et supert alternativ for maksimal styrketrening for underkropp. Du kan bruke øvelsen til å forbedre løftene dine i både knebøy og markløft, og den lar seg lett overføre til mange ulike idretter og aktiviteter.

Som en bonus vil safety bar vektstangen gjøre øvelsen både lettere og tryggere, det avlaster skuldrene dine, og forenkler læringskurven.

 

Kilde
T-Nation.com

Kommentarer