10 000 skritt om dagen
866
0

Vektreduksjon er synonymt med et kaloriunderskudd. Denne enkle metoden er kanskje den enkleste og mest effektive metoden for å forbrenne kalorier.

Enten du sliter med overvekt eller bare ønsker å ta av deg noen få kilo, så er den eneste veien å oppnå et kaloriunderskudd over tid. Om kaloriunderskuddet oppnås gjennom et redusert matinntak, eller økt aktivitetsnivå, spiller ikke noen stor rolle for totalregnskapet i seg selv, men for helsen din er det helt klart mange fordeler ved å øke aktivitetsnivået.

Det sunneste og beste måten å oppnå et kaloriunderskudd på er så klart en kombinasjon mellom de to nevnte alternativene. En løsning der du spiser mye næringsrik, men kalorifattig mat som frukt og grønnsaker, samtidig som du øker aktiviteten, vil mest sannsynlig vises på vekten i løpet av noen uker.

 

Du MÅ ikke trene hardt

Trening på høy intensitet krever mer oksygen og en høyere forbrenning enn trening på lav intensitet. Å løpe intervaller får kaloriene til å renne av raskere enn å gå. Likevel, å løpe intervaller vil for de aller fleste ikke fortone seg som noen fest, og mange vil nok heller la være å gjennomføre en intervalløkt rett og slett fordi det er for ubehagelig. Men hva med alternativet? Å gå. Å gå er som vi har skrevet tidligere, kanskje verdens mest undervgurdte form for mosjon.

For gjennomsnittspersonen vil det å gå forbrenne ca. 7 kcal/minutt. Om du går i 15 minutter, tilsvarer dette 105 kcal. Det er slett ikke verst bare ved å gå! Og ikke minst oppnår du en rekke andre helsefordeler av den lille turen. Går du 30 minutter vil du doble forbrenningen, og i løpet av en time har du forbrent godt over 400 kcal! Setter vi det litt i perspektiv kan vi si at et kaloriunderskudd på ca. 500 kcal daglig vil føre til en vektreduksjon på ca. 0.5kg/uke.

10 000 skritt om dagen
En pulsklokke med skritteller er en fin måte å holde oversikt over skrittene på.

Målet om 10 000 skritt om dagen

10 000 skritt om dagen har blitt en slags mål for veldig mange, selv om akkurat tallet 10 000 er veldig tilfeldig valgt. Mer om hvorfor det endte på akkurat dette, kan du lese her. Men selv om bakgrunnen for dette er nokså tilfeldig, så er det likevel et fornuftig mål. Går du 10 000 skritt daglig vil dette tilsvare om lag 8 kilometer om dagen, og gjennomfører du dette hver dag i løpet av en uke vil du ha forbrent 3500 kcal. Det er mye!

Nøyaktig hvor mye du forbrenner vil så klart variere med kjønn, alder, kroppssammensetning, hastighet, m.m., men du kan fint forholde deg til tallene vi har nevnt her. Det viktigste er at du ser på gange som et sunt og viktig verktøy på veien mot både bedre helse og en sunn vektreduksjon. God helse handler ikke bare om en frisk kropp, men også at du har det godt mentalt. DU skal ikke hate det du driver med. Gå heller en tur og nyt det, istedenfor å mislike de hardeste treningsformene.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer