enkle tips for vektreduksjon
316
0

Glem å telle kalorier, slutt å bruke tiden på å veie all maten du spiser, og bruk heller disse enkle triksene for å oppnå sunn og varig vektreduksjon!

 

Lag dine egne måltider

Så lenge du ikke lager dine egne måltider, kan du heller ikke være sikker på hva maten inneholder. Det som tilsynelatende virker som et lite måltid, kan i realiteten være en kaloribombe med høyt innhold av fett og karbohydrater, og lite vitaminer og mineraler. Du skal ikke kontrollere alt du spiser ved å tilberede absolutt alt du spiser til alle måltider selv, men når det er snakk om større måltider som du har tid til å tilberede hjemme, så bør du prioritere å lage dette selv med sunne råvarer. Bruk gjerne noen av de sunne og kalorifattige oppskriftene du finner på siden vår her.

enkle tips for vektreduksjon
Tilbered måltidene selv. Dette sørger for at du har kontroll på hva du får i deg.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Spis tarm-vennlig mat

Det meste av næringsstoffene taes opp når det kommer til tynntarmen, og problemer med tarmen kan føre til utfordringer med næringsopptaket. Dersom det skulle oppstå en inflammasjonstilstand i tarmsystemet, vil du risikere å gå glipp av viktige næringsstoffer som setter hormonbalansen ut av spill, bidrar til fettlagring og gjør at du føler deg mer sulten. Unngå matvarer som kan øke ubehaget i tarmen, og sørg for å spise rikelig med fiber, omega-3 fettsyrer og vitamin D. Spis også gjerne matvarer med ekstra tilsatt probiotiske bakterier som for eksempel Biola elle yoghurt.

 

Utnytt faste-perioden

Kroppen vil til enhver tid opptre i en av to tilstander; spisenede, eller fastende. Å være i en fastende tilstand gir kroppen den beste forutsetningen for å sette i gang fettforbrenningen. For å få mest ut av treningen bør du også legge opp dagen slik at måltidene og treningsøkta er tilpasset hverandre. Unngå å spise noe senere enn to timer før du trener, og vent gjerne til minst to timer etter trening med neste måltid. Fyll heller på med vann.

 

Ikke tro at fettforbrennere gjør jobben alene

Fettforbrennere kan være et effektivt tilskudd for å hjelpe deg med vektreduksjonen, men for å gå ned i vekt holder det ikke at du kun setter din lit til fettforbrennere alene. Bruk en kvalitetssikret fettforbrenner som for eksempel vår testvinner Royal Burner sammen med et sunt kosthold og tilstrekkelig med aktivitet.

 

Vær smart med karbohydratene

En effektiv metode for å sette i gang fettforbrenningen er å bytte ut stivelsesrike karbohydrater som brød, korn, ris og poteter, med fiberrike karbohydrater som brokkoli, kål og grønne salater og grønnsaker. Dette vil bidra til at kroppen din skifter fra fettlagrings modus til fettforbrennings modus. I tillegg vil et økt inntak av fiber, vitaminer og mineraler være bra for helsen.

enkle tips for vektreduksjon
Velg karbohydrater med mye fiber.

 

Unngå kaffe rett etter trening

En kopp kaffe før trening kan øke effekten av treningsøkten takket være kraften av koffein og polyfenolene som vi finner i kaffe. Dette kan du lese mer om her. Likevel, du bør unngå å drikke dette rett etter trening ettersom det øker nivået av kortisol. Trening øker konsentrasjonen av dette stresshormonet, noe som er helt nødvendig for å stimulere til muskelvekst. Men, dersom ikke kortisolnivået går tilbake kort tid etter trening, så vil det virke mot sin hensikt å ha en muskelnedbrytende effekt.

 

Unngå matvarer som kombinerer fett og karbohydrater

Dette punktet er utrolig viktig og vi har tidligere skrevet om at mat som kombinerer fett og karbohydrater lurer oss til å spise mer. Når du spiser karbohydrater vil insulinnivået stige, og insulinets oppgave er å transportere energi fra maten du spiser ut til de delene av kroppen som trenger det mest. Hvis du har trent, vil energien og næringsstoffene bli fraktet til muskelcellene. Dessverre vil all overskudds energi du får i deg fra fett og karbohydrater bli lagret som fettceller.

 

Kilde
(2018). Too-easy fat loos hacks. Mensfitnessmagazine.com.au

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer