694
0

Det finnes ingen mirakelkur som gjør at fettet forsvinner av seg selv. Vektreduksjon krever et bevisst kosthold og gjerne mye trening. Denne enkle økten på kun 4 minutter setter fettforbrenningen på høygir!

Mange har inntrykk av at fettforbrenning utelukkende skjer ved trening på middels intensitet over lang tid, men det er fullt mulig å booste fettforbrenningen uten å løpe halvveis til nabobyen eller bruke timesvis på ski i skogen. For noen år siden kom professor Izumi Tabata, en forsker ved National Institute of Fitness and Sports i Tokyo, fram til at brutalt intensiv intervall trening med varighet på kun fire minutter, hadde bedre effekt på utholdenheten enn vanlig intervall trening- i tillegg økte fettforbrenningen. Treningsformen ble raskt kjent som Tabata-trening, og brukes i dag av utøvere over hele verden.

Trenger du hjelp for å komme i gang med fettforbrenningen og vektreduksjonen? Vi anbefaler Royal Burner!

 

En enkel øvelse for fettforbrenning

Så hvilken øvelse bør du gjøre for å forbrenne mest mulig fett? Trening i sone 2 (sonen der fettforbrenning er høyest), krever mye tid. Noe av det mest effektive du kan gjøre er å starte dagen med fire minutter med burpees! I tabata er det vanlig å veksle mellom flere øvelser, men her kjører du kun burpees hele veien. Denne øvelsen er knallhardt og får garantert opp pulsen. Øvelsen er en slags miks av armhevinger og knebøy, og er svært effektiv ettersom den trener alle de store muskelgruppene i kroppen. Etter fire minutter med burpees vil du garantert kjenne det i rumpe, lår, skuldre, bryst og armer, i tillegg til at pulsen er skyhøy.

Burpees aktiverer flere av de store muskelgruppene i kroppen og får fart på både puls og fettforbrenning!

 

Slik gjør du det

  1. Øvelsen gjennomføres i intervaller på 20 sekunder med 10 sekunders hvile mellom hvert sett. Gjenta dette i fire minutter, og fettforbrenningen vil garantert skyte i taket!
  2. Stå rett opp og ned på gulvet.
  3. Bøy beina som om det skulle vært en knebøy, og bøy samtidig overkroppen fremover med armene rettet strakt ned mot bakken.
  4. I det armene toucher bakken flytter du beina bakover og strekker ut ryggen slik at du blir stående som i en push-up.
  5. Gjennomfør en´ push-up.
  6. Flytt beina tilbake slik som i punkt 3.
  7. Utfør et kraftig og spenstig hopp samtidig som du strekker armene så høyt du klarer over hodet.
  8. Gå tilbake til punkt 2 og gjennomfør øvelsen på nytt.

 

 

Kilder
Tren hele kroppen med kun en´ øvelse! Treningstips.org
Hyson, Sean. The surprisingly tough 4-minute workout that´ll torch fat. Mensfitness.com

Kommentarer