styrketrening eldre
130
0

Så lite som en styrketrening i uken kan ha en stor effekt på helsen din dersom du trener konsekvent over tid.

Både nasjonale og internasjonale retningslinjer anbefaler å trene styrke minimum to ganger i uken for å optimalisering muskelveksten, kraftutvikling, forbrenning og fremgang. Nå viser det seg at personer som kanskje har minst like stor nytte av styrketreningen, eldre mennesker med risiko for høyt blodtrykk, kolesterol, glukose nivå eller er i fare for å pådra seg en inflammasjon, vil ha stor nytte av kun en enkelt økt per uke. Etter en 9 måneders studie hadde ikke deltakerne som trente to eller tre ganger i uken noen større fremgang enn de som trente kun en.

styrketrening eldre
Eldre mennesker vil oppleve stor fremgang i muskelstyrke og generell helsetilstand med så lite som en økt i uken.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Flere viktige fordeler

Å trene styrke gir også en rekke andre fordeler for denne gruppen mennesker. Dagligdagse oppgaver blir lettere å gjennomføre, som for eksempel å bære handleposer, vaske hus eller å reise seg opp/ned fra en stol. Den generelle helsetilstanden forbedret seg også betydelig etter dem 9 måneder lange treningsperioden. Det var heller ingen forskjell mellom deltakerne som trente en, to eller tre økter i uka.

Forskerne var svært tydelig på at trivsel er en viktig faktor for kontinuiteten i treningen. De deltakerne som trivdes med treningen, var også de som fortsatte treningen etter at studien var avsluttet.

NB: At deltakerne opplevde så stor fremgang med kun en styrkeløkt i uken er ment som motivasjon til de som synes det er tungt og kjedelig å trene og som ellers ville droppet det. Velger du flere økter så er dette bare positivt.

 

Kilde
T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer