treningsprogram overkropp
1186
0

Bryst og triceps er to store muskler som mange bruker mye tid på å trene. Her får du et enkelt og effektivt program som du kan gjøre hjemme eller på ferie helt uten utstyr!

Av og til kan det være utfordrende å holde på de gode treningsrutinene som man har opparbeidet seg i hverdagen. Problemet dukker som regel opp når man er på ferie eller reise slik at man blir hindret fra å gjennomføre den vanlige treningsøkten. Selv om du gjerne kan roe ned på ferie og heller bruke tiden til å la kroppen hente seg inn fra en lengre treningsperiode, så kan det være greit å holde det i gang med et par økter i uken. Dette treningsprogrammet fokuserer på bryst og triceps, og det er relativt hardt med tanke på at det kun tas utgangspunkt i egen kroppsvekt. Programmet kan gjerne gjennomføres tre ganger i uken, alt avhengig av utgangsnivå og hvilke andre økter du kjører. Øvelsene kan fint tilpasses et allerede eksisterende treningsprogram.

 

Slik gjør du det

Øvelsene er relativt selvforklarende og det kommer tydelig fram i videoene hvordan øvelsene skal gjennomføres. Antall sett og repetisjoner varierer fra øvelse til øvelse, men begynn med øvelse 1 og gå gjennom programmet til alle øvelsene er ferdig. Gjennomfør deretter en ny runde, og når runde 2 er ferdig begynner du rett på ”Kne push-up” som er den første øvelsen med mer enn to sett. Pausene mellom øvelsene bør ikke overstige 45 sekunder.

 

Burpees

2 sett, 5 reps

 

Decline push-up

2 sett, 10 reps

 

Diamant / Tricep push-up

2 sett, 10 reps 

  

Judo push-up

2 sett, 5 reps

 

Inchworm

2 sett, 5 reps

 

Kne push-up

10 sett, 10 reps

 

Mountain climbers (push-up)

2 sett, 10 reps

 

 

Push-up

5 sett, 10 reps

 

 

Statisk push-up med hold

5 sett, 45 sek hold

 

Weigthed bench dip

2 sett, 5 reps

 

Push-up med bredt grep

2 sett, 10 reps

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer