antiinflammatorisk mat
158
0

Depresjon er et økende problem i befolkningen, men heldigvis finnes det måter å motvirke det på. Denne dietten og treningsformen kan motvirke depresjon!

Det kan virke motstridende, men det er likevel ganske selvforklarende. Trening fører til inflammasjon i kroppen, og likevel anbefales trening som et verktøy for å forebygge depresjon. Hvorfor er det slik?

 

Trening som medisin

Når du trener/er i aktivitet på en viss intensitet, vil kroppen din begynne å produsere endorfiner, kroppens eget lykkerus, som får deg til å føle deg vell. Mennesker som deltar i ulike treningsgrupper, for eksempel løpegrupper, kan også oppleve en endorfin boost fra kameratskapet de kjenner på. Dette kan igjen lette symptomene dersom man lider av depresjon.

trening mot depresjon
Trening er en av de beste “medisinene” mot depresjon. Å delta i en treningsgruppe kan være ekstra effektivt.

Overvekt og inflammasjon er tett knyttet sammen, og magefettet bidrar til å danne en kronisk inflammasjonstilstand i kroppen. Fettcellene rundt magen produserer proteiner som peptidhormonet cytokin, som trigger betennelsestilstander. Ikke overraskende er folk som trener også mer tilbøyelig til å unngå overvekt, og dermed reduseres også risikoen for inflammasjon. Den inflammasjonen som oppstår som følge av treningen er annerledes enn den som oppstår ved for eksempel sykdom eller overvekt.

Er du fysisk aktiv, så svarer kroppen med en kortvarig inflammatorisk respons- en metode for å bli kvitt inflammasjonen. Det som er farlig, er når en inflammasjontilstand er langvarig. Kronisk inflammasjon kan skade cellevev, og det kan legge beslag på immunsystemet som ellers kunne vært utnyttet til å bekjempe sykdommer eller leget skader.

Hold deg frisk med antiinflammatorisk mat, og følg gjerne en sunn diett som middelhavsdietten. Denne dietten er for øvrig kåret til både den sunneste dette OG den enkleste dietten å følge. Vi har satt sammen en komplett guide til deg her:

 

Kilde
Mensjournal.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer