resveratrol
217
0

Resveratrol er et naturlig virkestoff og en kraftig antioksidant som blant annet finnes i druer, bringebær og mørk sjokolade. Nye studier viser at det kan ha en positiv virkning på muskelvekst.

Resveratrol er et naturlig virkestoff som blant annet finnes i rødvin og kakao, og er en svært kraftig antioksidant som bidrar til å bekjempe frie radikaler. Forskning viser at resveratrol kan ha en positiv virkning på å redusere risikoen for kreft, beskytte mot hjerte- og karsykdommer, Alzheimers og generelt forlenge livet. De siste årene har det blir gjort funn som tyder på at resveratrol også kan ha en prestasjonsfremmende effekt, og en nylig studie har konkludert med at resveratrol har en direkte innvirkning på muskelfibrenes utvikling.

 

Resveratrol og muskler

En gruppe forskere ønsket å finne svar på hvordan resveratrol påvirker unge muskelceller, og utsatte derfor en rekke muskelceller for ulike konsentrasjoner an virkestoffet. Kort oppsummert var virkningen svært tydelig; resveratrol gjorde at muskelfibrene vokste seg både lengre og tykkere.

Forskerne forklarer at resveratrol får de unge muskelcellene (myoblaster) til å differensiere seg, og i tillegg er det med å kontrollere faktorer som er medvirkende for syntesen av muskel spesifikke proteiner. Resveratrol trigger veksthormonet IGF-1 til å aktivere proteiner som er ansvarlig for ytterligere muskelvekst.

Konklusjonen var som følger “resveratrol kan kontrollere proliferasjon (muskelvekst som følge av økt antall celler), igangsette myogenesen og hypertrofi.

 

resveratrol
Resveratrol finnes blant annet naturlig i rødvin.

Dette betyr det for deg

Resveratrol har til nå vært et vanskelig produkt å markedsføre på grunn av sin noe utydelige rolle i markedet av kosttilskudd. Enkelte forklart vil det være lettere å selge noe som virker mot et eller to konkrete områder, istedenfor å ha “litt effekt på alt”. Slankepiller skal forbrenne fett, kreatin og pre workout skal tilføre energi og proteinpulver skal bidra til muskelvekst. Alle disse kosttilskuddene har klare og tydelige mål.

Denne studien kan bidra til å oppklare noe av forvirringen rundt resveratrol, og ikke minst gjøre det lettere for produsentene som skal markedsføre produktet. For din del betyr det at du med fordel kan gi resveratrol en sjanse i jakten på større og sterkere muskler. Forsøk noen måneder med tilskudd, men bare ikke glem at du også må trene! Ønsker du å prøve resveratrol anbefaler vi Maxmedix.

 

Maxmedix Resveratrol med rødvinsekstrakt

 • Svært kraftig kosttilskudd med hele 500mg reservatrol!
 • 100% naturlige ingredienser.
 • Styrker immunforsvaret og bedrer tarmfloraen.
 • Stabiliserer blodsukkeret og kolesterolet.
 • Bidrar til å kontrollere kroppens opptak av fett.
 • Kan gi økt testosteronproduksjon og muskelvekst.
 • Bidrar til mer energi og følelse av velvære.
 • Fri for gluten og laktose.
 • Egnet for vegetarianere, veganere.

299,-             –             Kjøp her

 

Effektivt mot inflammasjon og betennelser

Hyppig betennelser vil ha en nedbrytende effekt på muskelvekst, resultere i smerter og ubehag, samt føre til unødvendig metabolsk stress. Ved å unngå inflammasjonstilstand i kroppen vil man oppnå raskere restitusjon, bedre helse og større muskelvekst.

Basert på de mange studiene som er gjort, kan vi si at resveratrol er et nyttig kosttilskudd for kroppsbyggere ettersom det har følgende egenskaper:

 • Reduserer inflammasjon.
 • Raskere restitusjon og reduserer treningspåførte muskelskader.
 • Øker testosteronnivået.
 • Bremser omdanningen av testosteron til østrogen.
 • Motvirker muskeltap.
 • Øker hvileforbrenningen ved å øke muskelmassen.
 • Kan øke prestasjonen gjennom å øke muskelkraften ved å øke kontraksjonshastigheten i musklene.

 

Kilde
T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer