bicepscurl
487
0

Trener du for å bygge muskler, kreves det gjerne få repetisjoner med tunge vekter. På et tidspunkt kan progresjonen stoppe opp, og da kan dette trikset hjelpe deg.

Paul Carter er spesialist på hypertrofi (muskelvekst) og kroppsbygging. Han jobber med flere av verdens beste utøvere innen styrke og kroppsbygging, og har opparbeidet seg et stort navn i fagmiljøet. Dette tipset kommer etter erfaringer som Carter har gjort etter at treningen på et punkt stoppet opp.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Dette skjer når du BARE løfter tungt

Erfaringen Carter gjorde seg var hovedsakelig med tanke på biceps, men det er høyst sannsynlig at det vil fungere på flere muskler. Kroppsbyggere som løfter virkelig tunge bicepscurl, innleder ofte løftet ved hjelp av et voldsomt moment som starter med musklene i hofte/rygg, og som gir manualene et lite push oppover. Når de skal gjennomføre bicepscurl med lettere vekter, vil ikke biceps utsettes for noe særlig belastning i konsentriske fasen ettersom momentet fra hoften er så stort. Den eneste motstanden blir dermed i den eksentriske fasen.

Les også: De beste øvelsene for biceps- Trening med manualer.

bicepscurl

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Løft lett. Lenge

Løsningen på dette er å legge om treningsrutinene i noen uker. Legg bort de tunge vektene og sikt deg inn på lette vekter, gjerne bare en enkel vektstang. Gjennomfør deretter 100 repetisjoner, eller så mange som du klarer, men uansett skal målsettingen din være å klare minst 100 repetisjoner. Dette skal du gjøre to ganger i uken. Vekten kan føles tullete lett i starten, men bicepsene dine kommer til å skrike når du nærmer deg 100 reps! Det er en enorm forskjell å gå fra 60 til 80, og 80 til 100.

Carter opplevede at denne økta hadde positiv effekt på muskelstyrken i biceps. I åtte uker kjørte han kun disse to øktene, inntil han på et stadium opplevde at framgangen stoppet opp. Da gikk han tilbake til tyngre vekter og færre repetisjoner. På dette tidspunktet var han oppe i 200 repetisjoner uten pause.

Opplever du liten framgang i treningsarbeidet bør du se på disse treningsmetodene:
5 effektive metoder for muskelvekst!

muskelvekst treningsmetoder

Prøv denne treningsmetoden dersom du opplever at du ikke har den framgangen du forventer eller ønsker deg. I tillegg til muskelstyrke vil du også øke den muskulære utholdenheten.

 

Kilde
Carter, Paul. (2016). Tip: Build biceps with an empty bar. T-nation.com

 

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer