sukker søtsug
291
0

Vi har alle kjent på følelsen av å ha lyst på noe søtt- et sug etter sukker og noe å “belønne” hjernen med. Hvis du tenker over hvilke situasjoner disse følelsene oppstår, vil du kanskje finne noen fellestrekk.

De færreste av oss lever et liv der alt går på skinner og man ikke opplever motgang. Om det har vært en tøff dag på jobben, en krangel med kjæresten eller bestevennen, du har skadet deg eller bare føler deg nedenfor, så oppstår gjerne et behov for noe søtt. En nylig publisert studie i Journal of Clicical Endocrinology and Metabolism har kommet fram til at drikkevarer som inneholder sukker er effektive i kampen for å bekjempe stress.

Les også: Ny studie- Slik unngår du søtsug!

Sukker demper stressnivået

Forskergruppen rekrutterte 19 kvinner til en 12 dagers studie. Åtte av deltakerne inntok drikke som var søtet med det kunstige søtstoffet Aspartam, mens resten ble gitt drikke med vanlig sukker. Det ble gjennomført målinger av kortisol i spyttet både før og etter inntak av væsken, og samtidig ble det gjort MRI skanningen av kroppen mens kvinnene måtte løse kompliserte matematiske oppgaver.

Det ble ikke registrert ulikheter i kortisonnivået før inntaket av drikke, men MRI skanningen etter inntaket av drikke viste at kortisonnivået var lavere i gruppen som inntok sukkerholdig drikke enn de som inntok drikke med kunstig søtningsstoff.

Les også: Hvor skadelig er lettbrus?

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Det er med andre ord grunn til å tro at sukker kan virke som en demper på stressresponsen som oppstår i kroppen, og dette er noe av årsaken til at vi som regel får lyst på noe søtt når vi er deprimert og føler oss nedstemte. Dette kan være greit å være klar over, og kanskje bør du tenke over hva som gjør at du har lyst på noe søtt neste gang du tar deg selv i å være stresset og du løper rundt etter en sjokolade eller noe annet søtt.

Enkelte kosttilskudd kan bidra til å redusere søtsuget. Flere undersøkelser har vist at krom er effektivt i å minske trangen etter søtsaker, og krom har derfor blitt et vanlig virkestoff i flere gode kosttilskudd. Vi kan anbefale testvinneren i vår Best i test slankepiller 2018, Royal Burner. Royal Burner er et svært kraftig og effektivt kosttilskudd som bidrar til vektreduksjon og redusert søtsug. Faktisk består Royal Burner blant annet av det eneste virkestoffet for slanking som er godkjent av EUs ekspertpanel for matsikkerthet! Mer om Royal Burner kan du lese her.

 

Kilde
Popkin, Bradley. Why you have sugar carvings- and how to stop them. Mensjournal.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer