143
0

Yoga, tai chi og meditasjon kan ved første øyekast virke som kjedelige og bortkastede øvelser. Men sannheten er at disse er svært bra for deg!

Det er nok de færreste av oss som tenker på disse øvelsene som noe som kan påvirke genene være, men ny forskning avslører av de fysiske og mentale fordelene du oppnår ved å utføre yoga, tai chi og meditasjon, påvirker deg helt ned på gennivå.

“Mind-body” aktiviteter for bedre helse

Studien tok for seg 18 tidligere studier med totalt 864 deltakere. Hensikten var å se hvordan genene våre påvirkes av “mind-body” aktiviteter som yoga, tai chi og meditasjon.

Millioner av mennesker verden rundt nyter i dag godene og helsefordelene du kan oppnå ved meditasjon, men svært få er klar over at disse fordelene starter på et molekylært nivå og at det kan påvirke hvordan genene våre uttrykker seg. Aktiviteter som fokuserer på “mind-body” kontakten, reverserer nemlig den molekylære prosessen i DNA som forårsaker dårlig helse, samtidig som det forebygger depresjon.

Disse aktivitetene legger igjen det forskerne kaller en “molekylær signatur” i cellene dine, som reverserer effekten som stress og angst har på kroppen din ved å endre hvordan genene uttrykkes. Litt enkelt forklart, så får “mind-body” kontakten hjernen din til å styre prosessene som skjer i DNA i en retning som får deg til å føle deg mer vell.

Yoga og meditasjon
Aktiviteter som yoga, tai chi og meditasjon kan bidra til å gi deg bedre helse samtidig som det motvirker depresjon.

Mer forskning kreves

Dette er et relativt nytt område for forskerne, og det trengs ytterligere forskning for å kunne si med sikkerhet hvilken effekt “mind-body” aktiviteter har sammenlignet med andre treningsformer som er mer fysisk krevende. Uansett er dette et svært spennende tema, og de resultatene som er synlige så langt, lover svært godt i favør yoga, tai chi og meditasjon.

 

Kilde
Webmd.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer