rødbete sunt prestasjonsfremmende
735
0

Neste gang du går forbi grønnsaksdisken bør du ta med deg en rødbete eller to i handlevogna. Rødbeten inneholder nemlig virkestoffer som kan gi treningsøkta en skikkelig boost!

Det finnes enormt mange ulike kosttilskudd som skal bidra til å gi oss mer energi, økt utholdenhet og raskere muskelvekst og restitusjon. Et av de mest populære og virkningsfulle produktene på markedet er pre woriout, PWO. Om du har lest vår test av PWO, PRE WORKOUT (PWO) BEST I TEST – TOPP 15 PRE WORKOUT, så ser du at flere at de beste produktene er såkalte 2.generasjons PWO, og de fleste av disse inneholder rødbeteekstrakt. Med andre ord er det langt i fra tilfeldig at du bør spise mer av selve kilden til det som utgjør mye av virkestoffet i PWO.

 

Derfor er rødbete så bra

Rødbete er svært rik på nitrater – kjemikalier som utvider blodårene slik at blodet kan flyte lettere, senke blodtrykket å øke oksygentilførselen til både hjernen og musklene. En studie publisert i tidsskriftet Nutrients, viser at rødbetejuice kan øke den kardiovaskluære effekten. I undersøkelsen ble fotballspillere som drakk juice fra rødbete, målt til å løpe lengre enn de som ikke gjorde det, samtidig som pulsen var stabil uten å øke.

rødbete sunt prestasjonsfremmende
Juice fra rødbete er full nav virkestoffer som kan øke energinivået ditt slik at du får mer ut av treningsøkta!

Det røde fargestoffet i rødbete er en annen “styrke”. Fargestoffet kommer fra betacyanin, et svært kraftig antioksidant som beskytter mot frie radikaler og inflammasjontilstander som kan knyttes til kroniske sykdommer som kreft og hjertesykdommer. Grønnsaken er også fullstappet med kalium, fiber og folat. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk, fiber er viktig for fordøyelsen og metthetsfølelsen, og folat reduserer tretthet og utmattelse samtidig som det kan beskytte hjernen.

Et ekstra pluss er at rødbete øker effekten av virkestoffet citrulin, et av de viktigste virkestoffene i pre workout. Citrullin gjør at gjør at musklene blir mer utholdende og får bedre utnyttelse av treningen ettersom blodgjennomstrømningen og oksygentilførselen øker.

Her er et eksempel på et svært bra pre workout som blant annet inneholder rødbete.

MyoPWO – Powerful Peach

pre workout kosttilskudd

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
1.Mdpi.com
2. Rødbete. Frukt.no

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer