giant set
344
0

Ønsker du å bygge store og sterke bein på en effektiv og virkningsfull måte ? I så fall bør du begynne å trene “giant set”.

Hvor mye tid bruker du på å trene beina i forhold til overkropp og armer? Altfor mange prioriterer å trene musklene som synes på overkroppen. Når to av kroppens største muskelgrupper befinner seg i underkroppen, så er det rart at beina ikke skal få større oppmerksomhet. Hvis du ønsker å styrke beina raskt og effektivt kan vi anbefale “giant set”

 

Giant set

Et “giant set” består av fire sett med normalt ti reps (dette kan variere fra øvelse til øvelse) og totalt fire ulike øvelser som trener samme muskelgruppe. Et giant set på brystmusklene kan for eksempel bestå av ti reps med benkpress, ti reps flyes med manualer, ti reps med decline benkpress og ti reps med inline dumbbell press. Giant set kan brukes på hvilken som helst muskelgruppe, og du kan variere øvelsene slik du selv ønsker.

Når du gjennomfører et gitt set skal du bevege deg raskt fra en øvelse til neste, og pausene skal ikke overstige ti sekunder. Treningsmetoden krever at du presser deg selv, for musklene vil ikke rekke å hente seg inn igjen før du begynner på neste øvelsen. Når du har fullført ett sett av de fire øvelsene, skal du hvile i 60-120 sekunder før du gjennomfører to nye sett. Etter dette vil du ha fullført tre sett, totalt 12 sett med øvelser. Treningsøkta er med andre ord kort og brutal, og du påfører muskulaturen en høy mengde stress.

 

Derfor bør du trene giant set

Giant set er perfekt for å bygge muskler (hypertrofi), men gir også en aerob effekt. Ettersom du jobber på høy intensitet over lengre tid, og kroppen ikke får lange nok pauser til å hente seg inn igjen, vil pulsen stige og metabolismen skyte i været. Fettforbrenningen skrues på og du oppnår svært mange positive fordeler ved å trene intensivt over et kort tidsrom.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Programmet som gir deg muskuløse bein

Øvelsene som er satt opp under gjennomføres som et giant set. Gjennom før øvelsene som beskrevet over, og øk vekten etterhvert som du blir sterkere.

1.Leg extensions

3 sett, 50 reps

 

2.Lying down leg curl

3 sett, 50 reps

 

3.Strake markløft

3 sett, 10-12 reps

 

3.Frontbøy med stang

3 sett, 10-12 reps

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer