markløft
483
0

Dersom du trener for å bli sterkere i markløft, så bør denne øvelsen være en del av programmet ditt.

Markløft er en øvelse som ofte involverer mye vekt og tunge løft. Av den grunn er det ekstra viktig at du klarer å opprettholde en nøytral ryggrad, og her kommer anti-roterende stabiliseringsøvelser inn i bildet. Dette er ypperlige hjelpeøvelser for markløft, og de gir også en god muskelstimuli.

Det de som regel mangler er en spesifisert øvelse rettet mot de som trener markløft, og da gjerne sumo markløft. Her kommer vår øvelse inn.

 

Sumo-stance rocking anti-rotation press

Det er to unike fordeler med denne varianten av anti-roterende press: fotplassering og startposisjonen i løftet.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

1. Fotstilling

Denne fotstillingen gjør det mulig for foten å rotere. Ved å holde en bred fotstilling og å rotere gjennom hoftene, vil du få en veldig stødig og god base, og dette mønsteret vil igjen overføres til sumo markløft.

 

2. Startstilling

Dette er hvor selve ” magien” skjer. Ved å henge forover, og å presse all kraft need gjennom hoftene, beina og i gulvet samtidig som du presser kabelen av all kraft forover, vil du stimulere en nær perfekt toppstilling av sumo markløft, samtidig som du jobber med den anti-roterende kraften fra kabelen.

Forsøk å holde kabelen stabil uten at du beveger deg for mye. Begynn med relativt lett motstand og jobb deg oppover etterhvert som du finner ut hvilken side av kroppen som er svakest og som du må kompensere for. Deretter øker du motstanden på denne siden for å jevne ut forskjellen.

Øvelsen er også en fin øvelse å gjøre før din vanlige markløft øvelse ettersom den sørger for å aktivere nervesystemet i enda større grad. Den kan også utgjøres som en enkelt øvelse, da med noe tyngre vekter.

Sett og repetisjoner

  • For aktivering av nervesystem: 1-3 sett, 3-5 reps
  • Hjelpeøvelse: 3-5 sett, 4-6 reps
  • Enkelt øvelse: 5-10 sett, 1-3 reps

Få med deg: Pull throughs- Øvelsen som gjør deg sterkere i knebøy og markløft!

 

Kilde
Taylor, Ryan. (3018). Tip: The core exercise for deadlifters. T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer