beste diett
675
0

En 10 år lang studie av nesten 5000 unge voksne har avslørt at de som ikke fulgte en bestemt diett, hadde lettere for å kontrollere vekten.

I løpet av de siste 10 årene har en gruppe finske forskere fulgt mer enn 4500 personer i midten av 20-årene og fulgt med i hvordan vekten deres endres over tid. Resultatene viser at om lag 25% av mennene og damene i studien opprettholdt vekten gjennom 10-årsperioden. En langt mindre prosentandel (3,8% menn og 7,5% kvinner), gikk ned i vekt. De som gikk ned i vekt eller opprettholdt kroppsvekten, hadde to ting til felles: de hoppet ikke over måltider, og de hadde aldri fulgt en diett.

Fellestrekkene for kvinnene som gikk opp i vekt, var at de hadde to eller flere barn, de drakk sukkerholdig drikke, hoppet over måltider, hadde fulgt en eller flere dietter, og de var ikke fornøyd med livet generelt. De unge mennene som gikk opp i vekt hoppet også over måltider og hadde også fulgt en eller flere dietter. I tillegg hadde de fleste en bakgrunn hvor de hadde røkt, eller fremdeles røyket.

Les også: Ekspertenes dom: Dette er den beste dietten!

Så lenge du sørger for at du spiser det du trenger av riktige næringsstoffer, så står du relativt fritt til å velge hva du vil spise.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Slik spiser du sunt uten å faste

En svært populær metode for å kontrollere matinntaket uten at man følger en bestemt diett, er “fleksibel spising”. Fleksibel spising handler ikke om annet enn å spise mat som gjør at du oppnår det daglige anbefalte inntaket av ulike næringsstoffer. Det ligger ingen bestemte føringer på hvordan du skal gå fram for å oppnå dette, og det er lettere å føle at man ikke blir begrenset av en streng diett. Du kan spise svært variert, og kanskje trengs det ikke mer enn noen få justeringer på kostholdet du allerede har.

Hvis du opplever det som utfordrende å spise regelmessig, kan det være en fordel å forsøke å analysere deg selv for hva slags “mat-personlighet” du er. Er du en som må spise hele tiden? En som aldri blir mett? Vegetarianer? Jo mer du vet om dine egen matvaner, desto lettere er det å legge opp måltidene og å bestemme hva de bør inneholde.

Les også: 5 vanlige spørsmål om vektnedgang

 

Vit hva du spiser- og finn noen gode oppskrifer

Skal du ned i vekt, eller ønsker å opprettholde vekten du har, kan det være en fordel å vite hva du putter i deg. Du trenger ikke nødvendigvis å telle kalorier, men det er viktig å vite hva du spiser og å forstå forskjellen på et kaloritett produkt og et kalorifattig produkt. Fleksibel spising handler om å spise dagsbehovet av de ulike næringsstoffene, og det er derfor viktig å vite at du får i deg det du trenger av både makro- og mikronæringsstoffer.

Trenger du inspirasjon til noen sunne og gode oppskrifter, kan du se på arkivet vårt med masse herlige oppskrifter her:

Sunne og slankende oppskrifter

slankende oppskrifter

 

Kilde
The best diet may be no diet at all. Bodybuilding.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer