De beste kosttilskuddene for muskelvekst

Beste kosttilskudd
4384
0

Vi gir deg oversikten over de beste kosttilskuddene for muskelvekst! Listen inkluderer viktige fettsyrer, vitaminer og mineraler som er avgjørende for en mest mulig velfungerende kropp.

Her finner du det vi mener er de 5 viktigste kosttilskuddene for muskelvekst! I utgangspunktet vil det være mulig å få i seg det man ønsker gjennom kostholdet – men da prater vi ikke lengre om et balansert kosthold. Du skal eksempelvis spise veldig mye kjøtt og fisk før du kommer opp i de dokumenterte og effektive mengdene kreatin som finnes i et tilskudd.

 

Disse kosttilskuddene bør du vurdere nøye

Kreatin er heller ikke noe spesielt unntak. Flere undersøkelser viser at begge kjønn inntar for lite vitamin D, og blant kvinner er det ikke uvanlig å se mangel på jern.

Enkelte ting kan det faktisk være lettere å innta gjennom kosttilskudd, det gjelder spesielt omega-3, vitamin D, kreatin, BCAA og protein. Dette skyldes at det er vanskelig å få i seg tilstrekkelige mengder via kostholdet, eller fordi folk rett og slett ikke spiser godt nok for å ivareta et tilstrekkelig inntak. Vi anbefaler også et kosttilskudd som VitaePro, som er et kosttilskudd for “hele kroppen”. Her finner du ikke kun et vitamin, men er nøye sammensatt produkt med utvalgte virkestoffer som sammen skal bidra til bedre muskelfunksjon og økt energinivå. VitaePro er et av de produktene vi går god for.

 

NB: Prisene er oppdatert 29. april 2019, men det er stadig tilbud i butikkene og prisene kan derfor variere.

 

De viktigste kosttilskuddene for muskelvekst

Merk at det ikke kåres en´ testvinner. Denne listen gir deg oversikten over de viktigste kosttilskuddene som kan bidra til å gi deg mer energi, bedre helse og bedre prestasjoner. Flere av tilskuddene utfyller hverandre, og du kan gjerne bruke flere samtidig.

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet.

 

SORTER ETTER:

Omega 3
#1 Proteinfabrikken Ultra Omega 3

Omega-3 er en essensiell fettsyre som vi ikke kan lage selv og er derfor avhengig av å få den gjennom kostholdet eller via kosttilskudd.

Omega-3 er godt for hjernen, hjertet, huden, demper betennelsestilstander i kroppen, og øker fettforbrenningen og nydannelsen av muskler.

Ultra Omega 3 - 150 Kapsler

Dette produktet har den høyeste kvaliteten som er mulig å oppdrive i verden uansett hvem leverandør vi snakker om.

Kr 298,-

#2 Proteinfabrikken Daily Vit

Vitamin D, også kalt «solvitaminet», er et fettløselig vitamin som vi nordmenn får i oss alt for lite av.

Vitamin D er viktig for opptaket av kalsium i tarmen, det bedrer den kognitive funksjonen, styrker immunforsvaret, reduserer risikoen for hjerte- karsykdom og diabetes, gjør blodårene mer elastiske, senker blodtrykket og øker prestasjonsevnen. Listen kunne trolig vært mye lengre.

Daily Vit™ 90 Tabletter

100 % av dagsbehovet av vitaminer i en tablett. Boksen inneholder  nok til 3 mnd bruk for en person.

Kr 129,-

#3 Optimum Nutrition Optimum Creatin

Kreatin er det best dokumenterte kosttilskuddet for styrke og muskelvekst.

I dag brukes det av alt fra toppidrettsutøvere til vanlige mosjonister som vil bygge litt muskler og bli sterkere.

Kreatin er det kosttilskudd som har gjennomgått og bestått mest testing for å bevise effekten. Talløse studier bekrefter at kreatin har en positiv effekt på ens evne til å utvikle både maksimal styrke og til å gjenopprette energinivået i muskulaturen etter en belastning. Kreatin bør være øverst på listen over produkter når man er ute etter styrkeøkning eller eksplosivitet.

Vi kan selv lage kreatin fra aminosyrer som finnes i kroppen, men produksjonen er såpass liten at vi bør søke eksogen tilførsel. Men fordi mengden kreatin er såpass liten i de matvarene med høyest kreatininnhold, bør vi innta det som tilskudd.

Kreatin 300 g Powder

Optimum Creatine Monohydrate 300g i farmasøytisk kvalitet. Optimum leverer kvalitetssikret

Kr 99,-

Optimum-Nutrition
#4 Proteinfabrikken Whey 100% Gold Standard proteinpulver

Protein er et makronæringsstoff som ofte blir omtalt som kroppens byggesteiner. For oss som trener ligger de interessante effektene i at det bidrar til å øke muskelmassen, metthetsfølelsen og at det øker forbrenningen.

Jeg anbefaler at du får i deg minimum 1,5 gram protein / kg kroppsvekt / dag. Dette tilsvarer 75 gram for noen på 50kg. Ved vektnedgang vil jeg råde deg til å øke mengden til mellom 2 og 2,5 gram / kg kroppsvekt / dag.

100 % Whey Protein 2,27 kg

Optimum Nutrition 100 % Whey GOLD STANDARD myseprotein er unik i kvalitet og sammensetting!

Kr 679,-

#5 Proteinfabrikken BCAA 2:1:1

BCAA står for Branched-chain amino acids og er den internasjonale samlebetegnelsen for de tre grenede aminosyrene L-LeucinL-Valin og L-Isoleucin.

Totalt finnes det 20 aminosyrer og av dem er det disse tre som har størst innvirkning på stimulansen av muskelproteinsyntesen. Det unike med BCAA er at de umiddelbart etter inntak når musklene uten at de trenger å mellomlande og metaboliseres i leveren.

I musklene virker de ved å stimulere vekst og motvirke nedbryting. BCAA bidrar dermed til økninger av ren muskelmasse og forhindrer kroppen fra å havne i en katabol tilstand.

DEnhver smart idrettsutøver vet å benytte alle næringstekniske hjelpemidler for å motvirke nedbrytning av muskulatur og immunforsvar. En positiv restitusjon og forkortning av tiden det tar å hente seg inn etter tøffe treningsperioder er sentralt for gode prestasjoner.

BCAA 2:1:1 400g Nøytral

Rent BCAA pulver med høyt Leucininnhold trigger muskelvekst. BCAA´n er uten tilsettinger i 2:1:1 ratio

Kr 298,-

kosttilskudd for muskelvekst
#6 VitaePro Plus

Nye VitaePro Plus er inneholder ingredienser med dokumentert effekt på både muskler og brusk, og er i tillegg tilsatt energivitaminet B12. Hele 76 % av kundene til VitaPro opplever en positiv endring i sitt aktivitetsnivå etter at de startet med VitaePro*. VitaePro Plus er blitt enda bedre for en aktiv hverdag – nå er kosttilskuddet også Informed-Sport sertifisert, som betyr at kosttilskuddet er kvalitetssikret for idrettsutøvere!

VitaePro Pluss er et kosttilskudd for hele kroppen! 

 • Vitamin D som bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.
 • Vitamin C som bidrar til normal kollagendannelse som har betydning for bruskens normale funksjon.
 • Vitamin B12, C og D som bidrar til immunsystemets normale funksjon, redusere tretthet og utmattelse.
 • Omega 3-fettsyrene DHA og EPA som bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).
 • Antioksidantene selen og vitamin C og E som bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress.
 • 50 % rabatt de første 2 månedene! Kun 179 kr for 2 måneders forbruk.

Kr 387,50,-

Kort oppsummert

 1. VitaePro: 1-2 kapsler daglig sammen med mat.
 2. Vitamin D: 2 kapsler Daily Vit™ daglig sammen mat
 3. Omega-3: 2 kapsler per døgn
 4. Kreatin: 5-10 gram pr dag, gjerne oppdelt i to på treningsdager
 5. Protein: Mellom 1,5 og 2,5 gram protein pr kg kroppsvekt pr dag. Av dette kan du, ved behov, innta 40-120 gram via proteinshaker.

Det finnes selvsagt andre kosttilskudd som kunne vært med – men de avhenger i enda større grad av forutsetninger og målsetning.

DEL
Kommentarer