De beste kosttilskuddene for muskelvekst

Beste kosttilskudd
4459
0

Vi gir deg oversikten over de beste kosttilskuddene for muskelvekst! Listen inkluderer viktige fettsyrer, vitaminer og mineraler som er avgjørende for en mest mulig velfungerende kropp.

Her finner du det vi mener er de 5 viktigste kosttilskuddene for muskelvekst! I utgangspunktet vil det være mulig å få i seg det man ønsker gjennom kostholdet – men da prater vi ikke lengre om et balansert kosthold. Du skal eksempelvis spise veldig mye kjøtt og fisk før du kommer opp i de dokumenterte og effektive mengdene kreatin som finnes i et tilskudd.

 

Disse kosttilskuddene bør du vurdere nøye

Kreatin er heller ikke noe spesielt unntak. Flere undersøkelser viser at begge kjønn inntar for lite vitamin D, og blant kvinner er det ikke uvanlig å se mangel på jern.

Enkelte ting kan det faktisk være lettere å innta gjennom kosttilskudd, det gjelder spesielt omega-3, vitamin D, kreatin, BCAA og protein. Dette skyldes at det er vanskelig å få i seg tilstrekkelige mengder via kostholdet, eller fordi folk rett og slett ikke spiser godt nok for å ivareta et tilstrekkelig inntak. Vi anbefaler også et kosttilskudd som VitaePro, som er et kosttilskudd for “hele kroppen”. Her finner du ikke kun et vitamin, men er nøye sammensatt produkt med utvalgte virkestoffer som sammen skal bidra til bedre muskelfunksjon og økt energinivå. VitaePro er et av de produktene vi går god for.

 

NB: Prisene er oppdatert 10. juli 2019, men det er stadig tilbud i butikkene og prisene kan derfor variere.

 

De viktigste kosttilskuddene for muskelvekst

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere i 2019.

 

SORTER ETTER:

#1 Fri Flyt Active Omega-3

Omega-3 er en essensiell fettsyre som vi ikke kan lage selv og er derfor avhengig av å få den gjennom kostholdet eller via kosttilskudd.

Omega-3 er godt for hjernen, hjertet, huden, demper betennelsestilstander i kroppen, og øker fettforbrenningen og nydannelsen av muskler.

Vesterålens Naturprodukter A/S har som mål å levere markedets beste omega-3 til sine kunder. ActiveOmega-3 er et kosttilskudd med omega-3 av høy kvalitet, som tilfører kroppen de to omega-3 fettsyrene som har den best dokumenterte helseeffekten; EPA og DHA.

 • Tilsatt vitamin D i Fri Flyt Omega-3, som blant annet bidrar til å sikre deg normal muskelfunksjon og opprettholde en sunn beinbygning. 
 • De fordelaktige flerumettede fettsyrene EPA og DHA bidrar til normal hjertefunksjon.
 • Vitamin D i Fri Flyt er med å vedlikeholde immunforsvaret i alle livets faser.
 • De gunstige fettsyrene, DHA i Fri Flyt Omega-3 bidrar til å opprettholde et normalt syn.

Bestil Active Omega-3 i 1 måned til for kun 99,- kr. 

Kr 105,-

#2 Proteinfabrikken Daily Vit

Vitamin D, også kalt «solvitaminet», er et fettløselig vitamin som vi nordmenn får i oss alt for lite av.

Vitamin D er viktig for opptaket av kalsium i tarmen, det bedrer den kognitive funksjonen, styrker immunforsvaret, reduserer risikoen for hjerte- karsykdom og diabetes, gjør blodårene mer elastiske, senker blodtrykket og øker prestasjonsevnen. Listen kunne trolig vært mye lengre.

Daily Vit™ 90 Tabletter

100 % av dagsbehovet av vitaminer i en tablett. Boksen inneholder  nok til 3 mnd bruk for en person.

Kr 129,-

#3 Optimum Nutrition Optimum Creatin

Kreatin er det best dokumenterte kosttilskuddet for styrke og muskelvekst.

I dag brukes det av alt fra toppidrettsutøvere til vanlige mosjonister som vil bygge litt muskler og bli sterkere.

Kreatin er det kosttilskudd som har gjennomgått og bestått mest testing for å bevise effekten. Talløse studier bekrefter at kreatin har en positiv effekt på ens evne til å utvikle både maksimal styrke og til å gjenopprette energinivået i muskulaturen etter en belastning. Kreatin bør være øverst på listen over produkter når man er ute etter styrkeøkning eller eksplosivitet.

Vi kan selv lage kreatin fra aminosyrer som finnes i kroppen, men produksjonen er såpass liten at vi bør søke eksogen tilførsel. Men fordi mengden kreatin er såpass liten i de matvarene med høyest kreatininnhold, bør vi innta det som tilskudd.

Kreatin 300 g Powder

Optimum Creatine Monohydrate 300g i farmasøytisk kvalitet. Optimum leverer kvalitetssikret

Kr 99,-

Optimum-Nutrition
#4 Proteinfabrikken Whey 100% Gold Standard proteinpulver

Protein er et makronæringsstoff som ofte blir omtalt som kroppens byggesteiner. For oss som trener ligger de interessante effektene i at det bidrar til å øke muskelmassen, metthetsfølelsen og at det øker forbrenningen.

Jeg anbefaler at du får i deg minimum 1,5 gram protein / kg kroppsvekt / dag. Dette tilsvarer 75 gram for noen på 50kg. Ved vektnedgang vil jeg råde deg til å øke mengden til mellom 2 og 2,5 gram / kg kroppsvekt / dag.

100 % Whey Protein 2,27 kg

Optimum Nutrition 100 % Whey GOLD STANDARD myseprotein er unik i kvalitet og sammensetting!

Kr 679,-

#5 Proteinfabrikken BCAA 2:1:1

BCAA står for Branched-chain amino acids og er den internasjonale samlebetegnelsen for de tre grenede aminosyrene L-LeucinL-Valin og L-Isoleucin.

Totalt finnes det 20 aminosyrer og av dem er det disse tre som har størst innvirkning på stimulansen av muskelproteinsyntesen. Det unike med BCAA er at de umiddelbart etter inntak når musklene uten at de trenger å mellomlande og metaboliseres i leveren.

I musklene virker de ved å stimulere vekst og motvirke nedbryting. BCAA bidrar dermed til økninger av ren muskelmasse og forhindrer kroppen fra å havne i en katabol tilstand.

DEnhver smart idrettsutøver vet å benytte alle næringstekniske hjelpemidler for å motvirke nedbrytning av muskulatur og immunforsvar. En positiv restitusjon og forkortning av tiden det tar å hente seg inn etter tøffe treningsperioder er sentralt for gode prestasjoner.

BCAA 2:1:1 400g Nøytral

Rent BCAA pulver med høyt Leucininnhold trigger muskelvekst. BCAA´n er uten tilsettinger i 2:1:1 ratio

Kr 298,-

#6 VitaePro
VitaePro er et av Nordens mest brukte kosttilskudd med over 150.000 brukere!

VitaePro har i mange år hjulpet hundretusener med å ha velfungerende muskler og ledd. Nå har VitaePro blitt fornyet og er mer effektiv for å unngå stive og ømme ledd! Kosttilskuddet inneholder nå også Boswellia serrata som har en behagelig virkning på ledd og bidrar til å holde leddene komfortable. Et Cochran review* i 2014 undersøkte 33 planter som tradisjonelt har blitt brukt mot ubehag i ledd, og konkluderte med at Boswellia serrata hadde best effekt.

VitaePro er det perfekte kosttilskuddet for deg som trener mye, driver med fysisk hus- og hagearbeid, eller har et fysisk hardt yrke kan du fort oppleve at ryggen er sliten og leddene kan føles ømme og stive. Mange av VitaePro sine kunder har valgt produktet fordi de søker hjelp for å unngå ulike plager, som for eksempel ubehag i muskler og ledd. Hele 85 % av VitaePro-brukere opplever positiv effekt på muskler og ledd etter at de startet med VitaePro, noe som har bidratt til at VitaePro er et av Nordens mest solgte kosttilskudd.

VitaePro har ingredienser med dokumentert effekt på flere viktige funksjoner i kroppen:

 • Ledd: Boswellia serrata bidrar til å holde leddene komfortable.
 • Muskler: Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.
 • Reduserer tretthet: Vitamin B12 og C bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.
 • Immunsystem: Selen samt vitamin B12, C og D bidrar til immunsystemets normale funksjon.
 • Hjertet: Omega 3-fettsyrene DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Dokumentert effekt på hjertets normale funksjon ved 250 mg DHA og EPA (2 kapsler/døgn).
 • Nå kan du prøve VitaePro til spesialtilbud: kun 159 kr de første 50 dagene. Prøver du nå får du også en pakke gratis Collagen Forte i velkomstgave.

Kr 357,50,-

beste kosttilskudd
#7 Tech Nutrition ProZyme

Tech Nutrition ProZyme er et nøye sammensatt norskprodusert proteinpulver med et svært høyt innhold av protein fra protein isolater (den reneste typen proteiner) som støtter muskeloppbygging og hindrer nedbrytning av muskulatur. Tech Nutrition er kjent for sin kvalitet og utstrakt bruk av protein isolater. Gjennomført kvalitet, verdt hver en krone, og kåres til TESTVINNER blant proteinpulver!

 • Best i test blant proteinpulver
 • Norskprodusert proteinpulver med høyt innhold av protein isolater.
 • Støtter muskeloppbygning og hindrer nedbrytning av muskulatur.
 • 60/40 blanding mellom kasein og mysen sørger for langvarig proteinfrigjøring, samtidig som noe absorberes raskt.
 • Svært bra proteininnhold, 84,5g per 100g! 33,8g protein per servering!
 • Meget anabole egenskaper. Inneholder 9,6g leucin per 100g! 12,6g BCAA per servering.
 • Behandlet med en agglomerasjonsprosess og lecithin for å gjøre produktet ekstremt lettløselig.
 • Kommer i 6 nydelige smaker!
 • Tas lett opp av kroppen.

Kr 379,-

Kort oppsummert

 1. VitaePro: 1-2 kapsler daglig sammen med mat.
 2. Vitamin D: 2 kapsler Daily Vit™ daglig sammen mat
 3. Omega-3: 2 kapsler per døgn
 4. Kreatin: 5-10 gram pr dag, gjerne oppdelt i to på treningsdager
 5. Protein: Mellom 1,5 og 2,5 gram protein pr kg kroppsvekt pr dag. Av dette kan du, ved behov, innta 40-120 gram via proteinshaker.

Det finnes selvsagt andre kosttilskudd som kunne vært med – men de avhenger i enda større grad av forutsetninger og målsetning.

DEL
Kommentarer