Dagen derpå kombinert med trening
850
0

Dette er det mange som lurer på om trening etter man har drukket kan være skadlig, og hvor lenge de eventuelt burde vente med å trene. Som med alt annet kommer dette an på mengde og hyppighet. Drikker du et par øl eller et par glass med vin, kan du helt fint trene dagen etterpå. 

Har du derimot drukket store mengder alkohol, sovet lite, og er i bakrus, er det ikke spesielt lurt å trene ettersom dette kan virke nedbrytende på kroppen. Alkohol virker dehydrerende, det samme gjør trening. Både trening og alkohol er en påkjenning for kroppen, og etter begge deler trenger kroppen å restitueres. Hvis du trener i bakrus når du er både dehydrert og lite uthvilt, vil treningen kunne virke nedbrytende istedenfor oppbyggende på kroppen. Mye alkohol og mye trening kan altså virke mot hverandre. Er du derimot en mosjonist som ikke er så opptatt av å få maksimal effekt ut av hver treningsøkt, er det greiere å trene dagen derpå, men heller ikke for en mosjonist er det lurt å trene hvis det har blitt store mengder alkohol.

Hvis du er sliten og fyllesyk vil du heller ikke orke å ta i noe særlig på trening, da kan du like gjerne spare treningsøkten til dagen etter og heller bare gå deg en tur i frisk luft dagen derpå.

 

Dropp treningen

Kjenner du at det verker skikkelig i kropp og sinn, er det heldigvis én ting du kan droppe med god samvittighet – og det er treningsøkten.

rest

De fleste har nok hørt «myten» om at trening dagen derpå er bortkastet, og tro det eller ei, så stemmer faktisk dette.

Hvor lenge du burde utsette treningen er vanskelig å si, når dette er helt individuelt, og varierer fra person til person og ikke minst hvor mye du har drukket. Men her må du bare lytte til kroppen og når du føler deg som normalt igjen, som regel etter 24 – 36 timer er du ferdig resturert.

 

Så lenge bør du vente etter trening

Hvis du nå akkurat har rundet av en ganske hard treningsøkt og har tenkt deg ut en tur etterpå, gjør du lurt i å vente litt. Eller kanskje ta treningsøkten litt tidligere på dagen.

Hvis du drikker rett etter trening vil alkohol bli tatt opp i cellene raskere, og du vil bli beruset raskere – ofte også ukontrollert beruset. I tillegg ødelegger du den viktigste re-hydrasjonen. Anbefales derfor at du drikker tilstrekkelig med vann, og spiser noe som kroppen lett klarer å ta opp – og sørger for at kroppen får tid til å ta den til seg før du begynner å drikke.

Ta for eksempel en proteindrikk, en smoothie med to bananer og litt proteinpulver eller et par glass melk og en eske rosiner, samt en god dose vann – ofte opp mot en halv liter etter hard trening.

Deretter bør du la det gå minimum to timer før du begynner å drikke.
Hvis du i tillegg spiser litt salt mat rett før du drikker, er risikoen mindre for rask og ukontrollert økning i promille.

 

Slik reagerer kroppen på alkohol

Det er sikkert også flere som lurer på om alkohol etter en treningsøkt ødelegger treningseffekten. Svaret på dette er; nei, ikke hvis du kun lar det bli med en øl eller to. Drikker du store mengder alkohol etter trening, vil det kunne gå utover treningsresultatet. Særlig hos menn. Dette kan du lese mer om her.

DEL

Advertisement

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer