ryggmuskler trening
162
0

Shrugs er bra, men denne øvelsen er bedre. Ønsker du å trene mest mulig av ryggen i en og samme øvelse- prøv Farmers Walk.

Shrugs er en relativt vanlig øvelse for å trene musklene i den øverste delen av ryggen, men trapezius strekker seg faktisk hele veien fra den cervikale ryggraden (øverst) ned til nederste del av ryggraden. Trapezius fester seg også til kragebenet, acromion og skulderbladene. Trapezius er overalt!

For å virkelig bygge trapezius fra topp til bunn kreves det en rekke øvelser som stimulerer hver sin del av trapezius ulikt. Farmers Walk er en genial øvelse som krysser av på nærmest alle punkter på lista.

For å skape spenning i muskulaturen i ryggen, trekker du skulderbladene tilbake, og senker de ned. Se for deg at du skal “putte skulderbladene i baklomma”. Sørg for å presse bystet godt frem, og nå skal du kjenne at den midtre delen av trapezius og rhombemuskelen må jobbe. Du må også sørge for at latissimus er flekset/stram, og at du opprettholder en nøytral kroppsholdning. Når du klarer å opprettholde denne stillingen, vil Farmers Walk gjøre en super jobb med å styrke trapezius, og ikke minst bidrar øvelsen til en bedre holdning.

 

Farmers Walk

 

Husk følgende- i prioritert rekkefølge!

  1. Skuldre trekt bakover og ned.
  2. Brystet frem.
  3. Latissimus flekset.
  4. Nøytral ryggrad.
  5. Vekt.

Stusser du over at “vekt” kommer nederst på prioriteringslisten? Det er fordi alle andre punkter må overholdes før det er vesentlig å tenke på vekt. Hvis du ikke klarer å gjennomføre de 4 første punktene, så løfter du sannsynligvis for tunge vekter.

Utfør øvelsen på slutten av en “leg-day” eller en dag der du trener ryggen. Gå 4 runder på 30-40 meter der du bruker en vekt du klarer å løfte hele veien uten at det går på bekostning av holdningen/teknikken. Med andre ord; det er viktigere å tenke riktig løfteteknikk, enn å imponere andre på treningssenteret.

 

Kilde
T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer