magemuskler
161
0

Har du noen gang hørt om dynamisk-statisk trening? Denne treningsmetoden er super effektiv og kan hjelpe deg til sterkere magemuskler!

Rammen for et dynamisk-statisk øvelse er enkel:

  • A1: Dynamisk statisk øvelse, 8-12 reps
  • A2: Statisk hold, til utmattelse
  1. Begynn med en motstand tilsvarende 12RM av hvilken som helst dynamisk øvelse for å slite ut musklene.
  2. Følg umiddelbart opp med en statisk øvelse som trener den samme muskelgruppen, og hold posisjonen til utmattelse.
  3. Hvil i 90 sekunder før du gjentar den samme prosessen to runder til. Gjennomfør minst 8 reps på de to siste rundene også, og gjerne 12 dersom du klarer det. Hvis du synes tre runder er for lett, så har du antageligvis “jukset”, eller du er et natur talent og supermann på en gang.

Her er et eksempel på hvordan det ser ut for mageøvelser:

  • A: Vektet crunch på balanseball, 8-12 reps.
  • B: Planke med armene foran kroppen, til utmattelse.

Øvelsen kan gjennomføres med vanlige planke dersom det blir for tungt med armene foran kroppen. På samme måte som at crunch kan gjennomføres uten motstand. Når du velger å kjøre planken med armene foran kroppen, så plasser albuene ca. 15-20 cm foran der du ville plassert de i en vanlig planke, og hold de litt tettere sammen enn du ellers ville ha gjort. Trekk albuene inn og ned slik at du får aktivert magemusklene. Klem sammen rumpeballene og lårene og hold stillingen. Nå bør du virkelig kjenne det godt i magemusklene!

 

Kilde
Pollen, Travis. (2018). Tip: Burn sets for strong abs. T-Nation.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer