proteinpulver
617
0

Kjøper du proteinpulveret ditt i en nettbutikk, er det viktig å vite at det du kjøper er trygt. Her er noen ting du bør huske på ved kjøp av proteinpulver over nett.

De fleste som har handlet proteinpulver har sikker hørt om Proteinfabrikken.no og Gymgrossisten.no. Begge disse butikkene er blant Skandinavias ledende leverandører av sportsernæring og kosttilskudd. Litt færre har nok hørt Kost1, Bodylab eller MyRevolution, men også disse er store aktører som har tatt markedsandeler de siste årene. Felles for alle disse butikkene, er at vi som forbrukere kan føle oss trygge på at produktene som selges er gjennomtestet og fri for uønskede virkestoffer og ingredienser som påvirker oss negativt. Det stilles svært strenge krav til kosttilskuddet som selges i dag, og INGEN av disse ønsker å ødelegge et godt rykte ved å selge noe som viser seg å inneholde ulovlige stoffer.

proteinpulver
Det er lett å gjøre store innkjøp av proteinpulver fra utlandet, men det er ikke alltid like smart…

Billig vs. dyrt

Vi har tidligere skrevet om billig vs. dyrt proteinpulver, og hva du bør ta hensyn til, og vi kommer innpå det samme temaet her. For det første er proteinpulveret som selges i norske butikker billig. Du finner proteinpulver i alle mulige varianter og prisklasser, og de rimeligste koster ikke mer enn 99,- for 1 kilo. De mer avanserte pulverne er dyrere, og her hender det seg at enkelte ønsker å spare penger ved å handle store mengder proteinpulver på nett. Et kjapt søk på eBay.com og det dukker opp nesten 30 000 produkter. Mange av disse er originale produkter, og de samme som selges i anerkjente butikker, men det er også typer som du ikke finner i de største butikkene.

Et annet tankekors er at du aldri kan være sikker på at det du får er ekte. Når private personer forhandler store kvanta med proteinpulver eller andre kosttilskudd på nett, så vil det alltid være en risiko for at det er blandet ut med andre stoffer og at det kun er original emballasjen som tilsynelatende er ekte. Det som først fremstår som et godt kjøp kan raskt vise seg å være en stor feil.

proteinpulver
Valg produkter fra kjente og trygge leverandører. Alle produktene som er produsert av for eksempel Proteinfabrikken er godkjent og testet for innhold av utelukkende lovlige ingredienser.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

En annen ting er at nesten alle norske butikker tilbyr fri frakt over en viss sum, f.eks. 799,-. Skal du svi av penger på 8-10kg proteinpulver fra utlandet via en billig ebay-selger, så vil frakten garantert koste deg dyrt- og sannsynligvis kan du legge til 25% ekstra for moms og 250kr ekstra for forenklet fortolling.

Så hva bør du huske på når du kjøper proteinpulver på nett? Husk disse enkel rådene, og du bør kunne føle deg trygg.

  • Kjøp fra anerkjente norske butikker. Eventuelt større utenlandske butikker med godt rykte.
  • Ved kjøp av butikkenes egne produkter/merkevarer, sjekk av produksjonslokalene er FDA-godkjent (Food and Drug Administration).
  • Ingredienser skal være godkjent etter ISO-9001 standarden.
  • Tenk kvalitet og sikkerhet fremfor pris.
  • Se etter omtaler av produktet du er interessert i.
  • Sjekk butikken du handler fra gjennom Google og eventuellt diskusjonsforum

 

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer