Steroider
842
0

Han var Mr Big of New Zealand bodybuilding – nå kan han knapt gå en kort spasertur på stranden.

“I utgangspunktet er det noe som skjer med hjernen min forteller han. Legene vet ikke hvorfor jeg nesten ikke kan snakke, og hvorfor jeg kollapser hele tiden”.  Justin’s hjerte gir også etter. Det er faktisk slik at hans fremtidsutsikter generelt ikke ser så bra ut.

Se repotasje nederst i artikkelen!

 

Justin Rys kroppen svikter ham!

I sin storhetstid, var han Mr New Zealand, Mr Australia og Mr Oseania. Men alt dette kom med en pris, for å gjøre seg så stor tok han all form for narkotika han kunne få taki – inkludert HgH og steroider.

Men Justin ble tatt for import av det ulovlige narkotikumet fantasy og sendt i fengsel.
“På den tiden brukte jeg kroppen min som et vitenskap eksperiment, jeg prøvde ut mye forskjellige for å så se hva som skjedde, kombinerte forskjellige ting for så se hva som skjedde der igjen. Jeg har tatt alt fra veksthormon, IGF, imbuterole og andre former for steroider – jeg prøvde så å si alt jeg kunne få taki bare for å se hva som ville skje, om jeg ble noe større “sa han til 60 Minutes.

I dag er Justin tale utydelig, han spytter og enkelte ganger sliter han med å gjøre seg forstått.

“Jeg liker å ha det gøy, få en god latter, jeg har mange gode venner, masse folk er der for meg – men det gjør det fortsatt ikke noe enklere forteller han”

man

Mistet 25 Kg i muskelmasse!

“Jeg har mistet 25kg i muskelmasse og jeg får nesten ikke trent lenger. Jeg har ikke tatt noen form for steroider på en lang, lang tid nå”

Syk som Justin er, greier han fortsatt ikke holde seg borte fra vektene. Han pleide å være i stand til å løfte 130kg, nå løfter han rundt 55kg – og kan ikke gjøre mer enn 10 reps.
Justin har erfart at 20 år med steroider og andre ulovlige rusmidler er delvis skylden for hans helse, og nå har han en advarsel for andre: Du er ikke udødelig, kroppen din tåler ikke alt!

“Det er noe som jeg virkelig ønsker å fortelle folk. Selv når du er ung, og du tror du kan gjøre alt, at du er uskadet, vil bol fortsatt være en hard belastning for kroppen. Du kan skade deg selv for livet. Du kan ende opp som meg, du kan virkelig drepe deg selv. “Det er ikke morsomt.”

 

5115520

Må bruke piller for å fungere

Justin tar dusinvis av reseptbelagte piller daglig, de fleste av dem er for hjerte hans.
Kardiolog, Dr Stewart Mann, beskriver Justin tilstand som et diagnostisk puslespill. Hans langsiktes prognose er “svært variabel”.

“Jeg har diskutert dette ganske mye med Justin, og han er gitt meg tillatelse til å fortelle om dette. Det ser ikke spesielt bra ut for øyeblikket, ikke nødvendigvis bare på grunn av hjertet, men fordi det er andre problemer i tillegg.”

 

Livsfarlige kosttilskudd

Justins problemer er ikke bare forårsaket av illegale rus- og prestasjonmidler, men også over-the-counter kosttilskudd – som Dr Mann er svært bekymret over.

“Mange av kosttilskuddene selges som mat og er ikke underlagt de samme kravene til vitenskapelig testing, og heller ikke kvalitetskontrollert. Og derfor er det svært lite kontroll og informasjon over hva de positive og negative effekter kan det være,” sier han.”

Vi vet allerede at noen av disse kosttilskudd er potensielt farlig. I fjor ble det testet tre populære pre-workout piller og pulver. Alle tre ble funnet å inneholde ulovlige stoffer inkludert syntetiske amfetamin. Og 15 flere er for tiden under etterforskning.

Victoria Faint, en venn av Justin, en konkurranse vinnende bodybuilder. Hun vet alt for godt at disse lovlige stoffene kan være risikabelt.

I fjor tok hun et kosttilskudd som gjorde henne svært syk. Det startet med hodepine og klam hud, så ble mye verre. “Magen min begynte å blåse seg opp, jeg kunne ikke tisse.

” Jeg ble testet for steroider, men det var det ikke fordi jeg aldri hadde brukt det, og de spurte meg hva slags kosttilskudd jeg hadde tatt. Jeg fortalte dem at jeg brukte et protein pulver og etter dag fire så jeg ut som jeg var gravid i åttende måned så jeg begynnte å freake ut. I testene de tok hadde den funnet ut at leveren hadde blitt betent. det var et slags hepatitt virus som var årsaken til dette. ”
Protein pulver hun tok ble kalt Oxy Elite Pro, som har forårsaket alle slags problemer. Femti mennesker har fått hepatitt etter å bruke det i USA, to stykk har trengte levertransplantasjoner og én døde.

“Kosttilskudd er bra så lenge du vet hva du tar,” sier han.

Han sier han ikke hadde anelse om at det han solgte kunne gjøre folk syke.
“Jeg ønsker ikke å se folk i syke som min venn som fikk hepatitt fra et supplement som jeg solgte, det gjorde meg redd og lei meg-.. Jeg hatet det.”

Justin sier alt han ønsker er for andre folk å dra nytte av sine feil.

“Jeg kommer ikke til å være en hykler og si:” ikke gjør dette “, fordi hvem i helveteer jeg til å si det? Se på meg. Alt jeg ønsker er at folk skal forstå at hvis de ikke gjør det riktig, vil de ende opp akkurat slik som meg. Og jeg anbefaler ikke det ”

 

Se reportasjen!

Bodybuilder Justin Rys ville dø for en god kropp!

https://www.youtube.com/watch?v=zbTyCe2dbRk

DEL

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer