bodywrap
1129
0

Body wraps, eller kroppsinnpakninger, er en form for kosmetisk behandling hvor hele eller deler av kroppen dekkes av næringsstoffer av ulike typer, og deretter ‘pakkes inn’, enten med bandasjer, plastfolie, mylar eller blader. Næringsstoffene som påføres kan ha ulike formål, som å eksfoliere, trekke giftstoffer ut av kroppen, endre forbrenningen eller til og med å behandle cellulitter. I tillegg kan en body wrap være fuktighetsgivende og mykgjørende, og ha en midlertidig slankende virkning. Formålet med innpakkingen er å forsterke virkningen av det som kroppen dekkes av, ved å skape en ‘kokong-effekt’, hvor det skapes varme lokalt ved hudoverflaten, i tillegg til at kroppens kjernetemperatur økes.

 

Body wraps kan gjøres hjemme

Green-Tea-Body-WrapBody wraps er ingen ny oppfinnelse, denne behandlingsformen har vært brukt på flere kontinenter, helt siden Oldtidens Egypt. Tradisjonelt sett har body wrapping vært utført ved spa og skjønnhetsalonger, av behandlere som har kunnskaper og erfaring med både påføring av riktig type og mengde næringsstoffer, i tillegg til å ha mestret riktig teknikk for innpakking.

I senere tid har produsenter av skjønnhetsprodukter tilpasset seg endrende markedsbehov, og vi kan i dag kjøpe sett som inneholder alt man trenger for å kunne bruke gjøre en body wrap behandling hjemme, inkludert detaljerte bruksanvisninger. Dermed kan man spare både tid og penger på å slippe å dra til dyre salonger og spa for behandlingen.

 

Hvilke resultater kan man forvente?

Body wraps kan ha en hel rekke gode virkninger for huden og kroppen generelt. Her er noen eksempler på hva en body wrap kan gjøre for deg:

Tilfører fuktighet og gjør huden mykere. En rekke typer kroppsinnpakninger vil tilføre huden fuktighet og næring, og gi den en myk og glatt følelse. Man kan også eksfoliere huden like før man setter i gang.

Detoxer. Noen typer vil inneholde næringsstoffer som trekker seg dypt inne i huden og trekke ut fremmedstoffer som ligger lagret i huden. Varmen fra innpakningen forsterker denne effekten og bidrar til at stoffer trekker seg utover mot hudoverflaten og trekkes ut i det som dekker huden.

Øker blodsirkulasjonen og stoffskiftet. Varmeeffekten fra innpakningen kan sammen med virkestoffene få blodårer til å utvides, samtidig som kjernetemperaturen og forbrenningen økes.

Body wraps for vekttap og reduserte former. Varmen som utvikles lokalt i huden kan gi en midlertidig reduksjon i vannvekt, og man kan dermed oppleve en synlig forskjell i form av reduserte kroppsformer og et slankere utseende. Man kan altså bruke body wraps for vekttap, men bør merke seg at dette vil være en midlertidig virkning, og at formene vil være tilbake når kroppen har tatt til seg vann igjen.

wwno-fango-page-after-before

Clay body wraps hjemme

Kroppsinnpakning med bruk av leire er en spesielt populær type, da den tilbyr flere av de gunstige virkningene, alt i en behandling. Leire er svært næringsrikt, og har i tillegg eksfolierende egenskaper. Den har også evne til å trekke giftstoffer og skitt ut av huden, og er kjent for å være både lindrende og reparerende for hudproblemer som akne, eksem, psoriasis og cellulitter. Les mer om clay body wraps hjemme, og om hvilke produkter se tilbyr.

 

Kan alle bruke body wraps?

De aller fleste voksne mennesker med god helse kan ha god virkning ved bruk av body wraps, og behandlingen kan være en deilig og avslappende opplevelse. Det anbefales imidlertid ikke for gravide, grunnet en mulig økning i kroppens kjernetemperatur.For sikkerhets skyld bør også mennesker med diabetes, høyt blodtrykk eller hjerteproblemer unngå kroppsinnpakning. Den vil kanskje heller ikke være helt ideell for mennesker som kan oppleve klaustrofobi.

DEL

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer