banded push-ups
263
0

Push-ups trenger ikke å være bare en ren kraftøvelse. Denne varianten bygger i tillegg eksplosivitet!

De aller fleste som trener styrke trener for å bli sterkere, ytterst få trener for å bli mer eksplosiv. Det mange ikke er klar over er kraft og eksplosivitet henger sammen. Jo mer eksplosiv du er, desto større kraft vil du klare å generere.

Øvelser som fremmer eksplosiviteten har gjerne blitt forbundet med risikable, og det er helt rett at flere av disse øvelsene må utføres med varsomhet. Dette gjelder for eksempel plyometriske push-ups som push-ups med klapp, box push-ups, etc.. Dersom du tidligere har slitt med dårlige skuldre, anbefaler definitivt ikke å prøve på plyometriske push-ups med det første.

Men dersom du fremdeles ønsker å øke eksplosiviteten, og samtidig trene styrke, kan vi anbefale “Banded Push-Ups”.

Banded Push-Ups

For å øke eksplosiviteten må du utføre øvelsen med intensjon om å utøve så mye kraft som mulig gjennom hele bevegelsesbanen. Ballistiske treningsmetoder som kast med medisinball er perfekt for dette, men skal dette overføres til push-ups, så er det et enkelt motstandsbånd og Banded Push-Ups som gjelder.

Det er i grunn to måter å gjennomføre øvelsen på; enten med en pause i bunnposisjon, eller kontinuerlig uten pause. Den første varianten er best for å trene eksplosivitet i startfasen, mens den andre trener best reaktiv styrke.

Sørg for å variere mellom de to variantene for best mulig effekt.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.


Kilde
T-Nation.com

Kommentarer