biceps curl
287
0

Lei av å løfte biceps curls uten å se noen fremgang i størrelsen på overarmen? Du er ikke den første, og blir ikke den siste. Sjekk denne øvelsen isteden!

Skal du bygge store overarmer hjelper det ikke bare å trene biceps curls. Faktisk er det svært viktig at du ikke BARE trener biceps, men også prioriterer tid til triceps- musklene på baksiden av armen utgjør hele 65% av armens størrelse!

Biceps curl er ikke en dårlig øvelse, men den er svært spesifikk for kun biceps. Ved å variere metoden du curler manualen på, kan du oppnå er langt større treningseffekt. Uansett hvordan du trener vil du oppleve stagnering dersom du ikke varierer øvelsesutvalget, repetisjonsmønsteret eller måten du belaster muskelen på. Denne øvelsen trener biceps på en helt ny måte, og sørger or at muskelfibrene får et helt nytt stimuli som trigger de til muskelvekst. Øvelsen heter Xander Curl og er en lang bedre øvelse for biceps enn vanlig biceps curl som kombinerer suppinasjon, albue fleksjon og skulder fleksjon.

Xander Curl

 

    1.Start med et pronert grep (håndflatene vendt bakover), bøy albuene og roter forarmen slik at hendene er i en suppinert posisjon (håndflatene vender mot deg).
    2. Når du nærmer deg posisjonen der manualen er vridd tilbake i “vanlig” stilling, og albuene er i høyde med så vidt over skuldrene, stopper du bevegelsen og senker manualen rolig ned.
    3. Gjenta 3 sett a 8-10 reps.
    Sørg for å utføre øvelsen i et rolig tempo. Den eksentriske fasen (når du senker vekten ned), kommer til å svi når du har løftet nok repetisjoner, og er en glimrende måte å stimulere alle muskelfibrene i biceps på!

 

Kilde
Nurse, Alex. (2017). Tip: The most complete biceps exercise. T-Nation.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer