boksing
425
0

Du trenger ikke nødvendigvis å være bokser for å dra nytte av treningen en boksesekk kan gi. Prøv denne økta, og du vil garantert kjenne det i hele kroppen!

Boksing er en mye diskutert sport, og vi skal ikke hive oss inn i debatten om hva vi mener om det. Men, det vi derimot kan, er å slå et slag for boksing på boksesekk som treningsform. Boksing er nemlig svært effektivt når det kommer til å øke utholdenheten, styrke armene, kjerne- og stabiliseringsmusklene, og ikke minst sette fart på energiomsetningen. I tillegg er det en treningsform som er lettvint og fint kan gjennomføres hjemme. En boksesekk koster fra 1000kr og oppover, og kan henges opp i taket hjemme. Du trenger med andre ord ikke et avansert apparat eller tilgang til et treningssenter. En boksesekk og et par hansker er alt du trenger.

 

Slik gjør du det

Gjennomfør økten som en sirkeløkt der du gjennomfører den ene øvelsen etter den andre uten hvile imellom. Etter at alle åtte øvelsene er gjennomført en runde, hviler du i 30 sekunder før du kjører i gang neste runde. Gjenta totalt fem runder.

 

Treningsøkta

1.Lavt spark – høyre fot
Reps: 5
Hvile: 0 sek

Spark den nedre halvdelen av sekken som om det skulle vært motstanderes legg. Roter den motsatte foten og vri hoften over i det du utfører sparket. Utfør fem lave spark.

2.Høyt spark – høyre fot
Reps: 5
Hvile: 0 sek

Spark den øvre halvdelen av sekken som om det skulle vært motstanderes hode. Hold hendene i høyde med hodet som om du skulle beskyttet det. Utfør fem høye spark.

3.Lavt spark – venstre fot
Reps: 5
Hvile: 0 sek

Gjenta øvelsen som for høyre fot (øvelse 1).

4.Høyt spark – venstre fot
Reps: 5
Hvile: 0 sek

Gjenta øvelsen som for venstre fot (øvelse 2).

5.Punches/slag
Reps: 5
Hvile: 0 sek

Utfør 20 rette slag mot sekken. Slå med en og en arm, ti slag for hver arm.

6.Venstre “hook” (slag med kroket arm)
Reps: 5
Hvile: 0 sek

Utfør fem venstre hooks, altså slag med kroket arm/bøy i albuen. Sving armen din i en halvsirkel for å slå sekken fra siden.

7.Høyre “hook” (slag med kroket arm)
Reps: 5
Hvile: 0 sek

Utfør fem høyre hooks, altså slag med kroket arm/bøy i albuen. Sving armen din i en halvsirkel for å slå sekken fra siden.

8.Kne spark
Reps: 5
Hvile: 0 sek

Kjør ett kne hardt opp og inn i sekken. Gjenta ti repetisjoner for hver fot.

Hvil i 30 sekunder og gjennomfør totalt fem runder.

 

Kilde
(2018). The best punching bag workout. Mensfitnessmagazine.com.au

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer