Best i test tredemølle – Beste tredemølle 2020!

tredemølle test
3230
0

Er du på jakt etter en god tredemølle – den beste tredemøllen til ditt bruk? Vi gir deg oversikten over de beste tredemøllene i 2020!

En tredemølle er et fantastisk treningsredskap for alle som er glad i å løpe eller gå! Tredemøllen gjør det enkelt å styre treningen slik du vil, både når du skal trene, hvor langt du skal løpe, og hvor intensivt du skal trene. Og skulle du foretrekke å løpe utendørs, så kan likevel en god tredemølle være med på å gjøre deg til en bedre løper.

Dette må du vite om tredemøller

Tredemøller kommer med en pris, og i motsetning til å ta på seg løpeskoene og “gratis” kunne løpe ut i det fri, så koster en tredemølle fort en god del tusen kroner. Likevel, ingenting kan måle seg med den friheten tredemøllen gir deg til å styre treningen selv, og ingen kan sette en pris på verdien av å opprettholde en god helse. Mange opplever tredemøllen som en motivasjonsfaktor og at det blir lettere å gjennomføre en treningsøkt dersom enten dagsform eller været ikke spiller på lag. Eller kanskje har du små barn i hus og ikke får anledning til å løpe ute?

Tredemølle vs. å løpe ute

Å løpe på en tredemølle gir en litt annen opplevelse enn å løpe utendørs. Når du løper ute vil du hele tiden jobbe mot luftmotstanden og små variasjoner i terrenget, mens på tredemøllen vil du unngå både luftmotstand og stigninger i terrenget – i hvert fall så lenge du løper på en flat mølle. Et annet vesentlig punkt er at løpebåndet hele tiden trekker deg bakover, og du vil derfor automatisk få litt drahjelp under fotsålene for hver steg. Heldigvis kan de fleste tredemøller stilles inn slik at de vinkles oppover for å simulere en motbakke. I hvor stor grad dette lar seg gjøre, avhenger helt av hvilken tredemølle du kjøper. De kraftigere og mer påkostede møllene lar deg gjerne simulere brattere motbakker enn de rimeligere møllene. En tommelfingerregel for å motvirke den sparte energien du sitter igjen med av å løpe inne kontra utendørs, er å stille møllen på 1% stigning.

tredemølle test
De aller fleste tredemøller kan vinkles slik at du løper i delvis motbakke.

Fordelen med å løpe på en tredemølle er at det er mye lettere å tilpasse tempoet enn dersom du løper utendørs. Et av de beste eksemplene er når du skal løpe intervaller eller drag på tid. Utendørs kan det være vanskelig å styre intensiteten ettersom terrenget/underlaget vil variere, og dersom du bor i en by så kan det fort dukke opp et trafikklys eller to som hindrer deg. Mølleløping eliminerer usikkerheten rundt dette, og du får full kontroll på å styre både intensiteten, tempoet og distansen du ønsker å løpe.

Nederst i artikkelen finner du mer info om ulike typer tredemøller og hva du bør se etter.

Best i test tredemølle 2020

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

PS: Alle tredemøllene under er så gode at det nesten er håpløst å skille de fra hverandre. Det viktigste er at du finner en modell som tilfredsstiller ditt behov. Legg gjerne merke til størrelsen på løpebåndet før du velger modell.

SORTER ETTER:

best i test tredemølle
#1 BH Fitness RC09 TFT

BH Fitness RC09 TFT, en proffmølle til entusiastene og de som ønsker det beste!

BH Fitness RC09 TFT er tredemøllen som innbyr til mer løping enn du egentlig hadde planlagt, rett og slett fordi det blir moro å løpe! Med en 9" stor LCD-skjerm kombinert med BH Fitness sin "Touch & Fun"-teknolgi, får du enkelt tilgang til en rekke spesialtilpassede treningsprogrammer der du får mulighet til å løpe i vakre og spennende omgivelser, langtur eller korte sprintøkter, stigningsløp eller pyramideintervaller - hele 36 ulike forhåndsinnstilte programmer. Tredemøllen kan lagre kun en brukerprofil, men er kraftig nok til å kunne benyttes flere timer daglig. I tillegg til treningsprogrammene så får du 1 stk HRC-program og en Body Fat-test.

BH Fitness RC09 TFT leveres med en kraftig 3 HK motor som akselerer raskt opp til 22 km/t, og går opp til 22% stigning.  Løpebåndet er 155cm x 55cm, og er derfor perfekt til høye personer og til løping raskt tempo. BH Fitness RC09 TFT benytter også et dobbelt dempingsystem, "Smart Konik", der det ene systemet jobber for å forebygge forstrekninger og å motvirke skade i leddene, og det andre virker støtdempende for å minske spretteffekten på løpeoverflaten.

Du får i tillegg støtte for Bluetooth-pulsbelte, høyttaler for musikkavspilling, 3.5 mm lydutgang, flaskeholder, vifte og en medfølgende underlagsmatte.

BH Fitness RC09 TFT kan enkelt slåes sammen for å spare plass, og transporthjulene gjør den enkel å flytte. Med en vekt på hele 137kg så er den dønn stabil, men også tung!

BH Fitness RC09 TFT er en tredemølle i toppsjiktet! Dette er for den kvalitetsbevisste, og i tillegg til å kunne gi deg mye moro, så kan den kanskje spare deg for potensielle skader.

 • Motoreffekt: 3HK
 • Hastighet: 1-22 km/t
 • Stigning: 0-15%
 • Mål løpebånd: 155cm x 55cm
 • Sammenleggbar: Ja
 • Maskinvekt: 137kg
 • Maks brukervekt: 160kg

Kr 24949,-

#2 inCondi T5000i

inSPORTline inCondi T5000i gir deg proff-følelsen til en levelig pris! Dette er kvalitet!

Kort oppsummert; kjøper du inCondi T5000i, så har du tredemølle lenge. Her får du en super solid mølle med en rekke funksjoner som gir deg det lille ekstra under treningen. inCondi T5000i tåler en brukervekt helt opp til 200kg, og har en ekstra sikkerhet med en tydelig stoppknapp og anti-skli struktur på sidene av løpebanen.

Løpebåndet er stort og bredt, og er utstyrt med et system for lyd- og støtdemping som bidrar til økt komfort. Den oversiktlige LCD-skjermen viser info som hastighet, tid, distanse, puls og kaloriforbrenning. En favorittfunksjon er de interaktive treningsprogrammene og forhåndsinnstilte treningsprogrammene. Via et nettbrett kan du enkelt koble til programmer som iRunning+ og Google Street View som tar deg løpe "virkelige ruter", og mølle justerer automatisk stigningen etter profilen på løypa.

inCondi T5000i er utstyrt med en kraftig, men stillegående, motor som byr på hastigheter opp til 22 km/t. Håndtakene har hurtigknapper for enkel regulering av hastighet og stigning, i tillegg til innebygde håndsensorer for å måle pulsen. Du kan også koble til et eget pulsbelte.

En siste godbit er at inCondi T5000i er designet med et utjevningssystem for å kompensere ujevne gulv. Her får du rett og slett en fantastisk kraftig, funksjonell og driftssikker tredemølle. Anbefales sterkt!

 • Motoreffekt: 3 HK
 • Hastighet: 1-22 km/t
 • Stigning: 0-22%
 • Mål løpebånd: 155cm x 53cm
 • Sammenleggbar: Ja
 • Maskinvekt: 152kg
 • Maks brukervekt: 200kg

Kr 24995,-

#3 Master Fitness T25 (MEST FOR PENGENE!)

Master Fitness T25 skiller seg ut ved å tilby enormt utrolig god kvalitet til en lav pris!

Å få virkelig gode tredemøller til under 10 000kr skal godt gjøres, men Master Fitness T25 klarer faktisk nettopp det. Med en imponerende 2.5HK motor klarer den å akselerere løpebåndet opp i høy hastighet på kort tid, og den kan utfordre deg med hele 15% stigning. Med 36 treningsprogrammer innebygd vil du garantert finne som passer ditt behov.

T25 kommer med et oversiktlig display som viser deg de viktigste dataene, og den har innebygd pulsmåler i håndtakene. den har også en egen holder til nettbrett slik at du enkelt kan plassere iPad`n eller en annen dings foran deg for underholdning "på farten".

T25 har et løpebånd på 140cmx51cm, og for litt høyere personer vil dette kunne være en begrensende faktor. Er du under 180cm høy, så skal det likevel ikke være noe stort problem. Mølla er relativt kompakt og kan slåes sammen. Den er også utstyrt med 4 transporthjul som gjør den lettere å flytte rundt. Vekten er ikke mer enn 88kg.

Såfremt du ikke kommer over vanvittige tilbud på andre, i utgangspunktet bedre møller, så er Master Fitness T25 uten tvil et av beste kjøpene du kan gjøre under 10 000kr. En klar anbefaling!

 • Motoreffekt: 2,5HK
 • Hastighet: 1-20 km/t
 • Stigning: 0-15%
 • Mål løpebånd: 140cm x 51cm
 • Sammenleggbar: Ja
 • Maskinvekt: 88kg
 • Maks brukervekt: 130kg

Kr 11500,-

best i test tredemølle
#4 Abilica Stream TM 60 AC

Abilica Stream TM 60 AC er Abilicas toppmodell for hjemmebruk, og er tredemøllen for deg som krever litt mer.

Abilica er et velkjent navn i treningsmarkedet, og Stream TM 60 AC beviser at Abilica også kan å lage gode tredemøller. Her får du en solid tredemølle med 2 HK AC-motor som sørger for hastigheter opp til 22 km/t og stigning opp til 15%. Et virkelig pluss med Abilica Stream TM 60 AC er at den i motsetning til mange andre tredemøller har et løpebånd på 158cm x 52cm, og den egner seg også derfor til større løpere, og ikke minst er den bedre egnet til raske intervaller og høy hastighet.

Maskinen har 12 forhåndsinnstallerte treningsprogrammer, leveres med en flott LED-skjerm som viser alt du behøver av treningsdata, hurtigtaster som gjør det lett å stille hastighet, intervaller, stigning, etc., og Bluetooth-tilkobling som gjør den godt egnet for musikkavspilling eller tilkobling til pulsmåler. Den har også en holder til nettbrett og kan kobles til en egen treningsapp.

Selve maksinen veier 84kg, er sammenleggbar og kommer med transporthjul for enkel flytting.

Abilica Stream TM 60 AC er topp tredemølle for bevisste løpere som ønsker seg høy kvalitet og er rå løpsopplevelse!

 • Motoreffekt: 2 HK
 • Hastighet: 1-22 km/t
 • Stigning: 0-15%
 • Mål løpebånd: 158cm x 52cm
 • Sammenleggbar: Ja
 • Maskinvekt: 89kg
 • Maks brukervekt: 125kg

Kr 21989,-

#5 TITAN LIFE Treadmill T95 Pro

TITAN LIFE T95 PRO er tredemøllen for deg som vil ha det det beste på markedet. Punktum.

NB: SUPERPRIS hos Tights.no!

TITAN LIFE T95 PRO er i utgangspunktet laget for det kommersielle markedet, men er perfekt for deg som ønsker det beste. Tredemøllen kommer med en svært kraftig AC motor på 4 hk, og møllen tåler både hard og intens trening. TITAN LIFE T95 PRO anbefales ofte til mosjonsklubber, foreninger og virksomheter, men er vell så bra til supermosjonisten som løper mange timer i uken.

En stor fordel med denne møllen er den store løpeoverflaten på hele 162cm x 60 cm. Dette bidrar til både trygghet og komfort. Det gir også tom for større løpere, høyere hastighet, og mer naturlig stegavvikling.

TITAN LIFE T95 PRO veier 185kg, noe som sikrer en svært stabil tredemølle. Den takler også en brukervekt på hele 200kg. Heldigvis tar den seg lett slå sammen og trilles bort.

Du kan velge mellom 99 ulike treningsprogrammer. 2 innebygde vifter samt et tydelig display som viser: tid, hastighet, distanse, kalorier, helning, puls, programprofil og en kropsfett-funksjon.
AC-motoren er svært pålitelig og sterk, og brukes kun i tredemøller der det stilles store krav til holdbarheten.

Skal du ha det en stødig mølle med stort løpebånd der du bare kan peise på, så er TITAN LIFE T95 Pro et kanongodt valg! Bare husk at du bør ha ganske god plass.

 • Motoreffekt: 4 HK
 • Hastighet: 1-22 km/t
 • Stigning: 18 stigningsnivåer
 • Mål løpebånd: 160cm x 60cm
 • Sammenleggbar: Ja
 • Maskinvekt: 185kg
 • Maks brukervekt: 200kg

Kr 24899,-

#6 inSportline T400 iRunner

inSportline T400 iRunner byr på interaktiv løping, en kraftig motor og plenty av løpeprogrammer!

inSportline T400 iRunner er en flott tredemølle for alle som liker å løpe mye. Her får du en kraftig 3,5 HK motor som sørger for hastigheter opp til 22 km/t og stigninger opp til 22%. Løpebåndet er dempet og måler 140cm X 53cm.

Maskinen er utstyrt med to høyttalere, håndpuls, holder til nettbrett/mobil, en stor LCD-skjerm og transporthjul for enkel flytting.

inSportline T400 iRunner er overraskende stille å løpe på takket være SAS-dempesystemet som minimerer lyden for hver gang du lander på båndet. Perfekt derfosm du bor i blokk, leilighet, etc. I tillegg får du 99 ferdiglagde programmer å velge mellom, og ikke minst et HRC-program som automatisk tilpasser motstanden etter den pulssoner du på forhånd har bestemt deg for å løpe i.

Du kan også velge å laste inn hvilken som helst rute du tidligere har løpt eller som andre har løpt. og deretter løpe denne på mølle som automatisk justerer motstanden etter terrenget. iC+ Training-appen gir deg tilgang til mange ruter rundt i hele verden slik at du kan løpe i gatene i Paris eller strendene i Miami.

inSportline T400 iRunner er en superflott tredemølle til en god pris. Sterkt anbefalt!

 • Motoreffekt: 3,5HK
 • Hastighet: 1-22 km/t
 • Stigning: 0-22%
 • Mål løpebånd: 140cm x 53cm
 • Sammenleggbar: Ja
 • Maskinvekt: 109kg
 • Maks brukervekt: 150kg
best i test tredemølle
#7 LifeSpan TR5500IT

Det er ikke tilfeldig at LifeSpan TR5500IT ble utnevnt til "Beste kjøp" av Runners World USA 2017. Denne tredemøllen er designet for løpere som elsker det de driver med!

LifeSpan TR5500IT hører til blant de mer kostbare tredemøllene, men vi kan love deg at du får det du betaler for. En superkraftig 4 HK DC-motor sørger for lynraskt akselerasjon opp til 22 km/t, og en stigning fra -2 til13%. Løpebåndet måler 152cm x 52cm, og er hele 2,8 mm tykt for at det skal være ekstra holdbart.

20 forhåndsinnstilte programmer, 2 stk HRC-programmer og støtte for 2 ulike brukere, bidrar til variert trening og alt fra lette til krevende økter. En 10" stor skjerm lar deg enkelt følge med på hvor langt du har løpt, puls, tid, kaloriforbruk, antall trinn, stigning, m.m.. Hurtigtaster gjør det enkelt å stille hastighet og stigning, og en innebygd vifte sørger for økt komfort. USB-tilkobling og Bluetooth gjør det enkelt å koble til mobilen eller et pulsbelte.

LifeSpan TR5500IT veier 110 kg og legger seg i midtsjiktet. Den er sammenleggbar og kommer med transporthjul for enkelt transport.

LifeSpan TR5500IT er en tredemølle i proffsjiktet. Denne tåler mil på mil, dag ut og dag inn. Er du en dedikert løper som bruker MYE av tiden din til nettopp dette, så er LifeSpan TR5500IT tredemøllen for deg.

 • Motoreffekt: 2,5HK
 • Hastighet: 0,8-22 km/t
 • Stigning: -2-13%
 • Mål løpebånd: 152x 52cm
 • Sammenleggbar: Ja
 • Maskinvekt: 110kg
 • Maks brukervekt: 159kg

Kr 19990,-

tredemølle test
#8 DKN RoadRun-i

DKN RoadRun-i er for løperen som setter høye krav til utstyret og ønsker en mest mulig behagelig løpsopplevelse.

DKN RoadRun-i er en svært kraftig tredemølle med en høyytelses-motor på 2.8 HK som kan ta deg opp i og hastigheter på 20 km/t og 12% stigning. DKN benytter en teknologi som reduserer strømforbruket med så mye som 40%, noe du kommer til å merke på strømregningen dersom tredemøllen er hyppig i bruk.

DKN RoadRun-i kan kobles opp mot 4 ulike brukere, har 30 forhåndsinnstallerte programmer hvorav 1 HRC-program.
Løpebanen er på 148x53cm og sørger for høy komfort, frihet og slitestyrke, takket være tykkelsen på hele 3.3 mm! DKN RoadRun-i er utstyrt med et hydraulisk Progressive Shock Absorbing System som følger trinnene dine og maksimerer støtte og demping til føttene. Denne funksjonen reduserer belastingen på ledd og muskler med 15% sammenlignet med vanlig løping. I tillegg er det også en ekstra behagelig løpefølelse som føles som å løpe på gress.

Hurtigstartknapper gjør det enkelt å endre hastighet og stigning, og innebygd Bluetooth lar deg koble til mobiltelefon eller nettbrett med der du kan benytte deg av apper som Kinomap, iConsole+, BytGym, m.m.. Du kan også koble til Google Maps der du fritt kan velge en egen rute hvor som helst i verden å løpe ruten med mens tredemøllen justerer motstanden. Og så klart, DKN RoadRun-i har holder for nettbrett/mobil.

DKN RoadRun-i kan enkelt slåes sammen og trilles bort. Vekten er på 108kg.

DKN RoadRun-i er kanskje et av de beste kjøpene blant tredemøller i de mer påkostede utgavene. Denne tredemølla gjør det rett og slett moro å løpe! Verdt hver krone!

 • Motoreffekt: 2,8HK
 • Hastighet: 0,8-20 km/t
 • Stigning: 0-12%
 • Mål løpebånd: 148cm x 53cm
 • Sammenleggbar: Ja
 • Maskinvekt: 108kg
 • Maks brukervekt: 130kg

Kr 24999,-

tredemølle test
#9 insportline inCondi T50i

insportline inCondi T50i er en råflott tredemølle perfekt til hjemmebruk!

insportline inCondi T50i imponerer med høy kvalitet til en meget god pris. Her får du en 2.5 HK motor som sørger for hastigheter på opptil 20 km/t og 15% stigning. Maskinen kan brukes med tre ulike brukerprofiler, og leveres med 24 forhåndsinnstilte programmer, pluss 2 HRC-program.

insportline inCondi T50i kan enkelt kobles til mobilen gjennom Bluetooth, og er da kompatibel med FitShow, en app som kan brukes til både trening innendørs og utendørs. Når du trener innendørs med FitShow-kompatibelt treningsutstyr, kobles de sammen ved hjelp av Bluetooth, og når du er utendørs bruker den telefonens GPS. Du får her mulighet til å løpe i flere spennende miljøer som ørken, isfjell, skog og ørken. Du kan også velge å løpe en løype som du har registrert via GPS utenførs tidligere. Motstanden på mølla vil da tilpasse seg terrenger du løp gjennom da du løpte gjennom løypa utendørs.

insportline inCondi T50i har et løpebånd på 140cm x 51cm, veier 81kg, og tar relativt liten plass når den er sammenslått. Den kommer med et flott LCD-display, integrert høyttaler med USB og 3.5 mm inngang, holder for smarttelefon, hurtigtaster for stigning og hastighet, og et medfølgende pulsbelte.

insportline inCondi T50i gir deg så mye for pengene at det er vanskelig å bestemme om den hører til "nybegynner"- eller "proffmøllene". Dette er virkelig et godt kjøp! Det eneste du må ha i bakhodet er løpebåndets lengde.

 • Motoreffekt: 2,5HK
 • Hastighet: 1-20 km/t
 • Stigning: 0-15%
 • Mål løpebånd: 140cm x 51cm
 • Sammenleggbar: Ja
 • Maskinvekt: 81kg
 • Maks brukervekt: 140kg

Kr 13289,-

best i test tredemølle
#10 Reebok Treadmill Jet 300

Reebok Treadmill Jet 300 er tredemøllen som koster halvparten av det den burde. En super-mølle til ivrige løpere!

Reebok Treadmill Jet 300 er kort og godt en veldig funksjonsrik og god tredemølle. Her får du en kraftig 2.5 HK motor som leverer hastigheter opp til 20 km/t og en stigning på 15%. Løpebåndet er på 150cm x 51cm, og er stort nok til selv høyere personer.

Reebok Treadmill Jet 300 er svært behagelig å løpe på, og har støtabsorberende luftputer som tilpasser seg brukerens skritt. De bevegelige luftkanalene sørger for å minimere harde støt slik at du reduserer risikoen for skader.

Tredemøllen kommer med innebygde høyttalere, støtte for Bluetooth, USB- og 3.5 mm tilkobling, pulsmåler i håndtakene, 2 stk flaskeholdere, hurtigtaster for løpsprogrammer, hastighet, intervaller, m.m.. Reebok Treadmill Jet 300 slåes lett sammen og har også transporthjul som gjør den lett å trille bort. Vekten er 100kg.

Reebok Treadmill Jet 300 kunne kostet nesten det dobbelte uten at vi hadde stusset. En fantastisk løpemaskin!

 • Motoreffekt: 2,5HK
 • Hastighet: 1-20 km/t
 • Stigning: 0-15%
 • Mål løpebånd: 150cm x 51cm
 • Sammenleggbar: Ja
 • Maskinvekt: 88kg
 • Maks brukervekt: 130kg

Kr 17999,-

#11 TITAN LIFE Athlete T64

Titan Life Athlete T64 gir deg følelsen av å løpe på en proffmølle til en rimelig penge!

Titan Life Athlete T64 er en helt rå tredemølle som i utgangspunktet koster 14 000kr, men som nå selges til meget akseptable 8399kr (!!!) hos Tights.no! Denne tredemøllen gir deg i pose og sekk, og den er kraftig nok til å yte motstand til selv dedikerte løpere. En solid 3HK DC-motor sikrer jevn motstand og rask akselerasjon opp til 20 km/t, samtidig som den byr på hele 16 stigningsnivåer. Trenger du inspirasjon til treningen så kommer den med 20 forhåndsinnstilte programmer, og den har støtte for 3 ulike brukere dersom dere er flere som skal bruke maskinen.

Titan Life Athlete T64 er en tredemølle som passer godt til mer erfarne løpere, men er også perfekt til "nybegynnere". Den har ekstra støtdemping innebygd i løpebanen, og innebygd luftfjæring som bidrar til mer skånsom løpeopplevelse og mindre slitasje på ledd og muskler. Løpebåndet er 140cm x 48cm, så ta dette i betrakning dersom du er relativt høy - da kan det hende du må opp på en annen modell.

Via en app på mobilen kan du lagre treningshistorikken din for å følge utviklingen din. Alt synkroniseres trådløst gjennom Bluetooth.

Løper du jevnt og trutt og anser deg selv som en ivrig og god løper, så kan du trygt kjøpe Titan Life Athlete T64, bare husk på løpebåndets lengde.

 • Motoreffekt: 3 HK
 • Hastighet: 1-20 km/t
 • Stigning: 16 stigningsnivåer
 • Mål løpebånd: 140cm x 48cm
 • Sammenleggbar: Ja
 • Maskinvekt: 75kg
 • Maks brukervekt: 130kg

Kr 12599,-

#12 inSportline T40i

inSportline T40i er først og fremst tredemøllen for deg med liten plass. Dette er kompaktkongen som gjør det mulig å plassere en tredemølle i selv små leiligheter. Ikke la deg lure av størrelsen, for her får du mye for pengene!

Vi har nevnt at båndlengden er viktig dersom du skal løpe mye raske intervaller, eller er en høy person. inSportline T40i har et relativt lite løpebånd på beskjedne 130cm x 46cm, men den er til gjengjeld full av nyttige funksjoner som hever løpekvaliteten! Maskinen i seg selv er ikke mer enn 55kg, og maks brukervekt er 120kg. Til tross for den lave vekten er den likevel overraskende stødig og "trygg" å løpe på.

Maskinen er utstyrt med en 2,5 HK motor med lydløs drift, takler stigninger opp til 12%og hastigheter opp til 16 km/t. Et stort LCD-display lar deg overvåke info som puls, distanse, tid, kalorier, etc.. I tillegg kan du koble mølla til smarttelefonen å delta i interaktive løpekonkurranser eller treningsprogrammer. Du kan også spille inn videoer som simulerer virkelige løpeturer.

Det følger også med et pulsbelte, egen 3.5mm lydkabel for musikkavspilling, og en fjernkontroll som du kan bruke til å raskt justere hastigheten eller stigningen uten å måtte strekke deg etter dine hurtigtaster på håndtakene.

Til denne prisen, og ikke minst den praktiske størrelsen (ja du kan slå den sammen å trille den bort under senga), er inSportline T40i en fullverdig tredemølle. Bare vær klar over det korte løpebåndet.

 • Motoreffekt: 2,5 HK
 • Hastighet: 1-16 km/t
 • Stigning: 0-12%
 • Mål løpebånd: 130cm x 46cm
 • Sammenleggbar: Ja
 • Maskinvekt: 55kg
 • Maks brukervekt: 120kg

Kr 11999,-

#13 Adidas Treadmill T19

Adidas Treadmill T-19 er maskinen som for deg som trenger en stødig og kraftig tredemølle, og som tåler juling over tid.

Adidas Treadmill T-19 veier litt mer enn de andre maskinene i testen, men den tåler til gjengjeld også mer. Denne tredemøllen har en maks brukervekt på 150kg, og passer derfor godt til tyngre løpere/gåere. Løbebåndet er utstyrt med såkalt NRG-tekonologi, som sørger for å minimere støtene under løpingen. Til tross for sin høye vekt, er den lett å slå sammen å trille bort.

Adidas Treadmill T-19 har en kraftig motor på 3.5 HK, og er dermed perfekt for intervalltrening og raske løpeøkten. Maksimal hastighet er 20 km/t, og du kan prøve deg på hele 15 ulike stigningnivåer.

Med 27 treningsprogrammer og 3 brukerprofiler kan du lage din helt egen brukerprofil for trening. En stor LCD-skjerm viser all info du trenger. Håndpulssensorer er innebygd i håndtakene på maskinen, men vi anbefaler å bruke et eksternt pulsbelte.

Trenger du en kraftig tredemølle som tåler juling, så er Adidas Treadmill T19 er meget godt valg. Og til en fantastisk pris!

 • Motoreffekt: 3,5 HK
 • Hastighet: 0,5-20 km/t
 • Stigning: 15 stigningsnivåer
 • Mål løpebånd: 140cm x 51cm
 • Sammenleggbar: Ja
 • Maskinvekt: 96kg
 • Maks brukervekt: 150kg

Kr 13999,-

#14 inSPORTline Mystral

inSPORTline Mystral er tredemøllen for deg som virkelig bare ønsker å løpe, og ikke bryr deg om 1 million ekstra funksjoner og stasj.

inSPORTline Mystral er kraftig. Denne møllen egner seg like godt på et treningssenter som til hjemmebruk. Her får du en solid 3,5 HK motor med maks effekt på 5 HK, og kapasitet på opptil 20 km/t og 15% stigning. Løpeflaten er relativt stor med sine 150cm X 51cm, og båndet har hele 6 variable dempere som bidrar til å redusere risikoen for skader.

Maskinen byr på 24 forhåndskonfigurerte programmer, 3 stk brukerprofiler og 1 stk HRC-program (motstanden justeres i takt med pulssonen du har bestemt deg for å løpe i). En 10" stor LCD-skjerm serverer deg alt du behøver av info underveis, og hurtigtaster for hastighet og stigning gjør  det enkelt å justere motstanden underveis. Du får også to innebygde høyttalere som leverer respektabel lyd, og i tillegg er det 3.5mm lydinngang til mobil/mp3-spiller.

Du får også med et pulsbelte, eller du kan brusk ditt eget. inSPORTline Mystral gir ikke mulighet til å løpe interaktive ruter og treningsprogrammer. Dette er møllen som prioriterer løpingen i fokus. Et godt valg for den aktive.

 • Motoreffekt: 3,5HK
 • Hastighet: 1-20 km/t
 • Stigning: 0-15%
 • Mål løpebånd: 150cm x 50cm
 • Sammenleggbar: Ja
 • Maskinvekt: 132kg
 • Maks brukervekt: 150kg

Kr 20689,-

Her er det du skal se etter

Har du bestemt deg for å gå til innkjøp av en tredemølle? I så fall gratulerer! Da har du mye moro i vente – bare sørg for å velge riktig. Det skal mye til for å velge en tredemølle som er helt “elendig”, men når du først skal gå til innkjøp av en så stor og kostbar gjenstand, så er det greit å vite hva du skal se etter slik at du får den beste tredemøllen til ditt bruk!

Start med å stille deg selv disse spørsmålene?

Skal tredemøllen benyttes til å løpe eller gå? Begge deler?
Finn ut hva primærbehovet er. Det finnes egne tredemøller som egner seg bedre til å gå på enn de mest dedikerte løpemøllene. De er ofte enklere og langt billigere ettersom de ikke krever så kraftig motor som de mer avanserte møllene.

Hvor god plass har jeg?
En tredemølle tar plass. Stor plass. Bor du på 16 kvm på Majorstua så kjøper du ikke en gigamølle som når fra stuegulvet ditt og ned til t-bane stasjonen. Tredemøller kommer i ulike størrelser, og det er forskjell på hvor stor plass de tar både når de er oppmontert og sammenslått. Mange møller kan heldigvis delvis slåes sammen slik at de ikke tar fullt så stor plass når de ikke er i bruk. Dette er viktig å være klar over når du skal velge modell. Det er også greit å vite at vekten på en tredemølle er relativt høy, og det kan variere mellom 80 kg for de letteste til 180 kg for de tyngste.

tredemølle test
Oppmontert vs. sammenslått.

Hvor høy og tung er den som skal bruke tredemøllen?
Høyden din kan være avgjørende for hvilken tredemølle du bør velge, eller kanskje lettere sagt velge bort. En høy person med lange bein vil nødvendigvis også ta mye lengre løpesteg enn en lavere person med korte bein. Lengre steglengde krever et lengre løpebånd slik at ikke tredemøllen begrenser løpesteget. Alle tredemøller kommer med oppgitt lengde på løpebåndet, så når du skal velge en mølle bør du se etter en tredemølle som matcher høyden din. Er du over 180 cm kan det være lurt å kjøpe en mølle med løpebånd på minimum 150 cm, selv om det ikke er skrevet i stein at du  gjøre det.

Til løping er det minste anbefalte målet på løpebåndet  ca. 44×132 cm. Skal du hovedsaklig benytte tredemøllen til gange, vil et smalere og kortere løpeløpebånd fungere greit. Jo større løpeflate, jo større motor kreves på tredemøllen. Tyngre personer bør velge en tredemølle med større motor.

Du må også være klar over at hver modell har en vektbegrensning, og særlig de rimeligste og letteste møllene kan ha en vektbegrensning som det er verdt å merke seg.

tredemølle test
Stor og kraftig? Eller liten og lett?

Hvor mye løper du?
Hvor mange timer i uken løper du? Er dere flere som skal bruke tredemøllen? Det er stor forskjell på om tredemøllen blir brukt 2 timer i uken eller 15 timer i uken. Som alt annet vil også dette apparatet bli utsatt for slitasje, og løpebåndet vil over tid bli utslitt og kunne måtte byttes, samtidig som at lagre må smøres opp. De rimeligste møllene leveres som regel med 1-lags løpebånd, mens de mer påkostede modellene gjerne bruker 2-lags løpebånd. En tredemølle med 2-lags løpebånd er langt mer slitesterk enn møllene med 1-lags bånd, og tåler dermed også mer bruk. Løper du mye, eller maskinen brukes av flere, så er en tredemølle med et 2-lags løpebånd absolutt å anbefale.

Hvor lett er det å bruke den sammen med en PC/nettbrett?
En av fordelene med å løpe innendørs på en tredemølle er at du kan la deg underholde av TV-serier, filmer, løpeprogrammer som Zwift, iFit, Passport, etc., som bidrar til at treningen kan bli morsommere og at tiden oppleves å gå raskere. Flere tredemøller har egne holdere som gjør det enkelt å montere/feste nettbrett, PC eller mobiltelefonen slik at det er enkelt å sette disse fra seg for å la seg underholde.

Et ekstra ord om Zwift og andre løpeprogrammer: Disse programmene har på kort tid nærmest revolusjonert mølleløpingen. Sykkelsporten har lenge benyttet seg av sykkelruller som simulerer motstanden i en forhåndsbestemt løype ut fra hvor tungt terrenget er underveis i løypa. Samtidig som du sitter på sykkelen og sykler gjennom landskapet du ser foran deg på skjermen, så justerer rulla automatisk motstanden ut fra hvordan terrenget ser ut. I motbakker blir det automatisk tyngre,  mens i nedoverbakker vil rulla kunne “hjelpe” deg med ekstra trekkraft.

Det samme gjelder for de mer avanserte tredemøllene. Zwift har lenge vært det mest populære programmet, og det finnes utallige løpevideoer der du beveger deg gjennom landskapet etterhvert som du løper fremover på rulla, og siden alt er koblet sammen interaktivt, så vil det være samsvar mellom hvor raskt og langt du løper og hvordan du beveger deg fremover på skjermen. I motbakker vil mølla simulere stigningen ved å øke helningen. Du kan også delta i ulike løpe-event/konkurranser over hele verden, eller løpe mot en venn eller datamaskinen. Det finnes også en rekke ferdigprogrammerte løpsprogrammer som du kan følge på veien mot bedre form. Husk at for å benytte deg av denne funksjonen så trenger du en fotsensor fra Zwift. Denne koster ikke mer enn 399kr og kan kjøper i enkelte norske nettbutikker, som f.eks. her på CDON.no.

test av tredemøller
Løpeprogrammet Zwift tilfører løpingen en helt ny dimensjon.

Noen tredemøller kommer med integrerte høyttalere som tar deg koble til telefonen eller en minnepinne med musikk, og deretter spille av musikken gjennom tredemøllens høyttalere. På samme måte er det flere modeller som har innebygd pulsmåler i håndtakene, men det krever at du holder deg fast gjennom hele løpeøkta, noe vi ikke akkurat anbefaler. De aller fleste som løper i dag benytter nok enten en pulsklokke med innebygd pulsmåler, eller et pulsbelte. Og skal du først høre på musikk, så får du nok mer igjen for å kjøpe et par gode trådløse ørepropper (her finner du test av de beste trådløse øreproppene til trening).

Forskjellen mellom de ulike møllene

Hovedsaklig deler vi inn tredemøller i to kategorier; DC-mølle og AC-mølle. Dette bestemmes av hvilken type strømforsyning motoren benytter seg av, og hvor mye strøm motoren tåler. En kraftigere motor vil tåle mer strøm, og tilsvarende kunne gi  mer motstand i form av økt stigning eller høyre hastighet. Hvilken modell du bør velge, avhenger av blant annet av hvor mye du løper, hvor mange som skal bruke møllen, vekt og bruksområde.

Når vi skal definere ordet “bruk”, så kan vi si at typisk hjemmebruk er 1 time i gjennomsnitt hver dag. Dersom møllen benyttes 2-3 timer hver dag, så regnes det som mye bruk og du bør vurdere en mølle som er beregnet for bedriftsmarkedet/proffmarkedet.

Til typisk hjemmebruk vil du klare deg fint med en tredemølle med DC motor. Trener du, eventuelt andre i huset, til sammen mer enn dette, bør dere se etter en mølle med AC-motor. De kraftigere tredemøllene benytter gjerne en 2HK eller 3HK motor som er kraftigere og gir flere muligheter for å simulere ulike hastigheter,  stigninger, etc..

Tredemøller med AC-motor har flere fordeler:

 • De har mer motorkraftd (ca.60%) selv med samme antall hestekrefter som en DC-motor.
 • Lengre levetid og mindre vedlikehold (En tredemølle med DC-motor må skifte børster etter ca. 3000 timer).
 • De kan brukes over lengre tid sammenhengende. (En tredemølle med DC-motor må vanligvis ha pause etter fra 1-4 timers sammenhengende bruk).
 • Mindre støy.
DEL
Kommentarer