BCAA
673
0

Branched Chained Amino Acids (BCAA) består av aminosyrene leucine, isoleucine, og valine. Dette er de tre mest oppbyggende aminosyrene vi har der leucine er den som har vist seg best å stimulere proteinsyntesen.

 

BCAA og proteinsyntesen

Proteinsyntesen er prosessen hvor proteiner dannes, og i kroppen fraktes aminosyrene fra blodet og inne i cellene våre. Og når proteinsyntesen stimuleres og prosessen øker i omfang vil dette kunne bidra til hypertrofi, eller muskelvekst om du vil. Enkelt forklart vil dette forekomme om proteinsyntesen er økt i forhold til muskelnedbrytning – noe som vil skape det som kalles enpositiv muskelproteinbalanse. En studie så blant annet på sammenhengen av inntak av BCAA, og forekomst av overvekt. Totalt var det 4429 deltakere, og det ble påvist at de i studien som hadde et høyere inntak av BCAA hadde en mye lavere fettprosent og bedre kroppsammensetning enn de som ikke benyttet dette. I tillegg var det en redusert risiko for å utvikle overvekt blant de samme deltakerne!

 

BCAA og utholdenhet

BCAA har vist seg å ha svært god effekt hos utholdenhetsutøvere i flere studier, og en annen studie utført viste at når en grupp som inntok BCAA og koffein hadde man en 2% økning av prestasjoner under en 120 minutters løpeøkt på tredemølle i motsetning til placebo. Mye kan derfor tyde på at BCAA, koffein og karbohydrater kombinert med hverandre kan være effektivt for å prestere bedre også hos utholdenhetsutøvere.

 

BCAA og muskelstølhet

BCAA har også vist seg å bedre restitusjon etter trening ved å forhindre muskelstølhet, og da spesielt DOMS (Delayed onset musclesoreness). Dette er en form for stølhet som kommer 1-2 dager etter at man har fullført treningsøkten, og jo fortere du klarer å restituere deg fra trening, jo fortere kan du i prinsippet trene samme muskel igjen.

 

BCAA og hormonbalanse

BCAA kan bidra til å redusere det muskelnedbrytende hormonet kortisol, samtidig som det optimaliserer testosteronverdiene – noe som gir en bedre hormonbalanse for optimalisering av muskelvekst. En randomisert dobbel-blind placebo-kontrollert studie ble utført der man ønsket å se på hormonresponsen hos deltakere etter inntak av en blanding som bestod av BCAA, arginine og karbohydrater – eller placebo. Testosteronverdiene til deltakerne i BCAA gruppen var også her signifikant høyere enn placebo gruppen.

 

BCAA produktene

Det er flere typer BCAA der ute, og med mange forskjellige sammensetninger så det kan være vanskelig å vite hva du skal velge. Men BCAA i 2:1:1 ratio er det vi anbefaler. Her finner du våre favoritter:

 

 MUTANT BCAA 9,7 384G

 

 • Optimal fordeling av aminosyrer i 2:1:1 ratio.
 • Suverent innhold av leucin, isoleucin og valin!
 • Tillsatt åtte elektrolytter for å holde deg hydrert.
 • Passer best før og under trening på grunn pga. høyt innhold av leucin.
 • Lettløselig og god smak.
 • Fire ulike smak

Kr 299,-          –        Bestill her

 

 

SCIVATION XTEND BCAA, 429G

 • Optimal fordeling av aminosyrer i 2:1:1 ratio.
 • Svært bra innhold av BCAA per servering (7g)!
 • Sukkerfri, karbohydratfri og koffeinfri.
 • Tilsatt elektrolytter for å holde kroppen hydrert.Passer både før og etter trening.
 • Tilsatt vitamin B6 for mer effektiv muskeldefinisjon ved bruk på diett.
 • Kommer i 10 ulike smaker.

Kr 329,-          –        Bestill her

DEL

Advertisement

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer