push-ups
209
0

At kondisjonen er et godt mål på din fysiske form og er ensbetydende med estimert forlenget levetid er ingen overraskelse. Dette derimot, er uten tvil sjokkerende.

Du vet nok allerede at push-ups er en super øvelse for å trene musklene i skuldre, bryst og armer, men push-ups kan faktisk ha større betydning enn kun økt muskelstyrke og muskelvekst! En ny studie publisert i tidsskriftet JAMA Network Open antyder at menn som klarer å gjennomføre mer enn 40 push-ups uten pause, har mindre risiko for å oppleve hjerteproblemer senere i livet sammenlignet med menn som “kun” klarer 10 push-ups.

Studien som ble gjennomført ved Harvard, Indian University og flere andre institusjoner, analyserte hjertedata fra over 1500 brannmenn i Indiana. Brannmennene (som bestod nesten utelukkende av menn ettersom studien fokuserte på menn), gikk gjennom årlige medisinske undersøkelser. Disse undersøkelsene inkludere blant annet en push-ups test. Hver brannmann måtte gjennomføre så mange push-ups de klarte, men maks 80 stk. Til tross for at forskerne i utgangspunktet fokuserte på mer tradisjonelle faktorer/mål på hjertehelse, inkluderte de push som en sekundær faktor. Sammenhengen var overraskende.

push-ups
Push-ups er en enkel treningsform som ikke krever noe utstyr!

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Når de så på alle brannmennenes data over en 10 års du periode, kom det frem at personenes evne til å gjennomføre push-ups var et bedre estimat på hjerteproblemer senere i livet, enn tradisjonelle metoder som tredemølle eller sykling.

Forskerne fant at personene som kunne gjennomføre 11 eller flere push-ups hadde mindre risiko for hjerteproblemer enn de som klarte 10 eller færre- og risikoen sank jo flere push-ups de klarte. Mennene som klarte 40 push-ups eller mer hadde hele 96% lavere risiko for hjerteproblemer enn de som klarte færrest push-ups.

 

Billig og enkelt test

Testene som vi i dag forbinder med testing av hjertet, som tredemølle, elipsemaskin eller hjerte scanning, krever gjerne kostbart utstyr og en del organisering for å gjennomføre. Men push-ups derimot, kan enkelt gjennomføres helg uten utstyr og kostnader. Dette kan i følge forskerne være en effektiv måte å teste deg for potensielle hjerteproblemer på.

Med tanke på at hjerte- og karsykdommer er den vanligste årsaken (blant sykdommer) til død i verden, så er dette store nyheter! Så sett i gang- legg deg på gulvet å se hvor mange push-ups du klarer! Det bygger både muskler OG kan fortelle deg noe om hvordan hjertet ditt har det!

Kilde
Mensjournal.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer