morgentrening
384
0

Den beste tiden å trene på i løpet av døgnets 24 timer er det som passer DEG best. Likevel, morgenttrening har en rekke fordeler ved seg.

Så lenge du får presset inn en treningsøkt i løpet av dagen så har du all grunn til å være fornøyd. Det er tross alt bedre å trene klokka 21 på kvelden enn ikke å trene i det hele tatt. Velger du likevel å starte morgen med en god treningsøkt så får du noen fordeler som du ellers ikke får dersom du utsetter den til seint etter jobb.

Her er 8 fordeler med morgenttrening som kanskje får deg til å stå opp litt tidligere om morgenen for å gjennomføre økta så tidlig som mulig:

 

1. Du forbrenner flere kalorier

De som trener på morgenen vil generelt forbrenne flere kalorier gjennom dagen enn de som utsetter treningen til senere. Årsaken skyldes ikke bare kickstarten på dagen og et høyt kaloriforbruk tidlig på morgenen, men hard trening kan bidra til å dempe matlysten. Kanskje blir ikke tanken på Corn Flakes og syltetøy like stor?

 

2. Du blir mer aktiv gjennom hele dagen

Trening om morgenen gjør at du lettere holder et høyere aktivitetsnivå gjennom resten av dagen. Flere studier bekreftet hypotesen om at “personer som trener tidlig på morgenen, også er mer aktive gjennom dagen”!

morgentrening
Trener du tidlig på morgenen, vil du øke fettforbrenning å innta færre kalorier i løpet av dagen.

3.Du forbrenner mer fett

Det pågår en evig diskusjon om det er best å spise frokost før eller etter morgentrening, og fasiten er det kun du som sitter på. Det som er sikkert er at du trenger energi dersom du skal trene lenge! En annen ting som er sikkert er at morgentrening forbrenner mer fett dersom du trener på tom mage. Trener du på moderat intensitet opp til en times tid, vil du kunne oppleve 20% høyere fettforbrenning enn dersom du trente etter å ha spist eller senere på dagen.

 

4.Du senker blodtrykket

En studie fra Appalachian State University fant at de som trente tidlig på dagen (kl.07), reduserte blodtrykket med 10% sammenlignet med de som trente kl.10 eller kl.19. Reduksjonen i blodtrykket fortsatte å synke utover dagen til det var hele 25% lavere enn blodtrykket til de som trente senere på dagen. De fleste hjerteattakk skjer tidlig på dagen, så forskerne lurer nå på om morgentrening kan være effektivt for å forebygge hjerteattakk.

morgentrening
Morgentrening kan også være forebyggende mot hjerteattak.

5.Du sover bedre om natten

Har du opplevd å gjennomføre en sen treningsøkt, og så er kroppen helt oppspilt i timesvis etterpå? Bedre søvn er en av mange fordeler forbundet med morgentrening. Studier viser at trening seint på kvelden kan booste kroppstemperaturen din å stimulere kroppen slik at det blir vanskelig å falle i søvn. Når du trener om morgenen vil du øke sannsynligheten for å få en god natts søvn når du legger deg på kvelden.

 

6.Du beskytter deg selv mot diabetes

Å trene tidlig på morgenen før frokost har vist seg å beskytte mot glukoseintoleranse og insulinresistans, begge markører for diabetes type 2. I tillegg vil du redusere risikoen for overvekt, som igjen er forbundet med diabetes type 2 og en rekke andre livsstilssykdommer.

7.Du bygger muskler mer effektivt

Jepp. Morgentrening gjør at du kan bygge muskler mer effektivt! Når du våkner opp om morgenen er testosteronnivået ditt på sitt høyeste, og dette gjør morgentrening til det ideelle tidspunktet for styrketrening ettersom kroppen er i modus for “muskelvekst”.

morgentrening
De som trener om morgenen har større sannsynlighet for å trene konsekvent over tid.

8.Du tillegger deg sunnere vaner

En studie publisert i tidsskriftet Health Psychology fant at de som trente konsistent over tid, vil ha lettere for å gjøre morgentreningen til en vane. Å stå opp tidlig å gå på trening før resten av verden “våkner opp”, betyr også at du har større sannsynlighet for å trene oftere. Det er mye lettere å avlyse en treningsøkt etter jobb når du er sliten og trøtt. Setter du på alarmklokka tidlig på morgenen og kommer deg raskt ut av sengen, vil du ikke bare få deg en god treningsøkt og start på dagen, men du vil også få en rekke andre fordeler på kjøpet- som blant annet forbedret immunforsvar, økt sannsynlighet for et lengre og sunnere liv, og ikke minst bedre humør!

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
1.Shape.com
2.British Journal og Nutrition study
3.psycnet.apa.org

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer