I denne ukens spalte for frokosttips har vi valgt å fokusere mest på retter du med fordel kan lage klart dagen før, i tillegg til enkle forslag du steller i stand på null komma niks. Slik kan du enkelt ta frem deilige retter til både frokost og lunsj, samtidig som du slipper unna arbeidet i de hektiske morgentimene.
Antall kalorier er cirka-tall.
Kalorier: 200
Isbergsalat, mengde etter eget ønske
En kvart brokkoli
En kvart rødløk
En neve (tørre) pastaskruer av fullkorn
1 hardkokt egg
2 baconstrimler
En kvart agurk
Sitronpepper
Kok opp vann og la pastaen kokes opp samtidig som du kutter baconskivene i små biter og steker dem i nøytral olje. Kok et egg i cirka 9 minutter. La dette kjøles av, gjerne under rennende, kaldt vann. Kutt opp og tilberede resten av salaten før du blander alle ingrediensene sammen når de varmebehandlede ingrediensene er avkjølt. Dryss lett over med en liten klype sitronpepper.
Kalorier: 120 per plate (røren gir cirka 10 plater)
150 gram hvetemel
125 gram grovbakstmel
25 gram rugmel
75 gram havregryn
2 egg
30 gram sukker eller 2 spiseskjeer honning
¼ teskje salt
1 spiseskje maltekstrakt
5 dl melk
50 gram margarin
Pisk egg, salt og sukker til en luftig blanding, før du blander hvetemel, grovbakstmel, rug og havregryn i en bolle. Tilsett vekselvis melblandingen med melken. Smelt margarinen og tilsett røren sammen med maltekstrakten. La røren hvile i minimum ti minutter før du steker i vaffeljern.
Kalorier: 200
1 wrapslefse av fullkorn
2 skiver magert skinkepålegg
1 spiseskje rømme
5-6 skiver agurk skåret med ostehøvel
Tilberede den kalde wrapslefsen med rømme, skinkepålegg og agurk. Brett sammen – og nyt!
Kalorier: 150
1 speltlompe
En teskje tomatpuré
En halv champignon
En halv tomat
Tre gode klyper revet ost
Smør tomatpuréen over speltlompen og legg på de resterende ingrediensene. Dryss over med ost. Stek i ovnen på 200 grader på midterste rille i cirka 8 minutter eller til osten har fått gyllen farge.
LES GJERNE: Flere sunne frokosttips
Kalorier: 150
Isbergsalat etter eget ønske
1/6 hodekål
1 kvart agurk
1 halv pakke bogskinke
1 kokt egg
1 liten neve tacochips
1,5 teskjeer spisskummen
Kok et egg i cirka 9 minutter og la det nå hardkokte egget avkjøles. Kutt opp og bland sammen ingrediensene før du blander inn spisskummen.
Kalorier: 100 per plate (oppskriften gir 7-8 plater)
2 dl fint rugmel
1 teskje bakepulver
1 teskje kanel
½ teskje salt
2 ½ dl lettmelk
2 dl lettere kokosmelk
2 egg
2 spiseskjeer sukker
Bland sammen egg, lettmelk og kokosmelk og ha i alle de tørre ingrediensene til en jevn røre. Stekes i vaffeljern til fast form og gyllen farge.
Kalorier: 200
En neve havregryn
1 spiseskje mager kesam
En neve valgfrie bær
Kok opp havregryn på vann. Anrette på tallerken og bland inn en neve valgfrie bær eller frukt. Topp grøten med en god spiseskje mager kesam, og nyt.
En neve nøtter eller en banan gir godt påfyll og inneholder mye av det kroppen trenger – også for å starte dagen på en sunn og lett måte.
Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene