Sunn hjemmelaget froksot
2059
0

Det kan være litt av en utfordring å finne fristende, sunne og kalorifattige alternativer til mettende og næringsrike måltider. Derfor har vi samlet 7 fristende frokosttips som egner seg like godt som både lunsj og kveldsmat som til «dagens viktigste måltid»; frokosten. Antall kalorier oppgis for hele oppskriften, og er cirka-tall.

 

Bananlapper

Antall kalorier: 300

Bananpannekaker

1 banan
50 gram mager kesam naturell
1 egg
En liten neve lettkokt havregryn
En halv teskje kanel

Rør alle ingredienser sammen og stek røren som pannekaker på lav varme. Ikke vend lappene før de er «tørre» på oppsiden.

 

Frisk smoothie

Kalorier: 120

frisk smoothie

1/3 mango
1 banan
1/3 appelsin
25 gram mager kesam

Skrell og kutt opp frukten, og hell ingrediensene i en blender. Om du ønsker tynnere smoothie kan du tilsette isbiter eller kaldt vann, ønsker du en tykkere konsistens kan du tilsette mer mager kesam. Kjør blenderen til massen er glatt.

 

Protein-rundstykker

Antall kalorier: 290

proteinrundstykker

1 egg
En neve lettkokt havregryn
100 gram cottage cheese naturell
1 raspet gulrot

Forvarm stekeovnen til 200 grader, og bland ingrediensene sammen. Røren skal være litt tykk, så tilsett litt og litt havregryn til du kan forme røren som boller. Legg bakepapir på et stekebrett og stek rundstykkene på midterste rille i ovnen i cirka 9-12 minutter. Dersom du vil ha pålegg på rundstykkene kan de med fordel presses flate på stekebrettet, husk da å beregne kortere steketid. Dette gir cirka 5-6 flate rundstykker.

 

Løksuppe

Kalorier: 130

god og sunn suppe oppskrift

3 gule løker
1 chili
1 hvitløksfedd
1 kjøttbuljong-terning
Provence-krydder
5 dl vann

Skjær opp løk, chili og hvitløk. La dette frese i olje en stund til løken mykner, før du tilsetter en kjøttbuljong-terning, Provencekrydder og vann. La det koke i 10-15 minutter. Kalorier: 130

 

Havregrøt

Antall kalorier: 190

havregrøt

1 dl lettkokt havregryn
1,5-2 dl vann
1 spiseskje honning

Kok opp 1 dl lettkokt havregryn på cirka 1,5 til 2 dl vann. Tilsett mer havregryn dersom grøten blir for klisset. Hell grøten over i dyptallerken og rør inn cirka 1 spiseskje honning. Servere gjerne toppet med kokosflak, frukt eller bær.

 

Eggerøre

Antall kalorier: 150 + eventuelle rundstykker- eller skive.

breakfast-876434_1920

2 egg
2 spiseskjeer vann
Oppkuttet gressløk
Kutt gjerne opp rester av magert kjøtt- eller kyllingpålegg

Bland ingrediensene godt sammen, og stek på middels varme i liten gryte. Rør godt rundt hvert halve minutt til eggerøren er passelig tørr. Serveres med ferske rundstykker eller skive. Antall kalorier: 150 + eventuelle rundstykker- eller skive.

 

Enkel smoothie

Kalorier: 170

banana-1610797_1920

1 banan
2 epler
25 gram mager kesam
Isbiter eller 2 spiseskjeer kaldt vann, om ønskelig

Skrell banan og eple, og kutt opp i små biter. Hell ingrediensene i en blender og kjør til massen er flytende. Om du ønsker tynnere blanding kan du tilsette isbiter eller litt kaldt vann for å gjøre det enklere å drikke. Kalorier: 170

 

Viktige næringsstoffer

Som ekstra til frokosttips kan det være en god idé å spise en neve usaltede nøtter ved siden av hvert frokost, lunsj eller kveldsmåltid. Nøtter inneholder en mengde gode næringsstoffer for kroppen vår, og kan med fordel være en viktig del av måltidene gjennom dagen.

DEL

Annonse

Lizbeth Osnes er utdannet journalist og har skrevet utallige artikler for en rekke ulike magasiner, nettsider og aviser. I tillegg til å være en aktiv treningsentusiast med en forkjærlighet for alternativ trening og friluftsliv i en hektisk småbarns-tilværelse, er hun brennende opptatt av å levere gode tekster med givende innhold for ethvert konsept. Lizbeth er opptatt av at alle skal kunne få til en god rutine på trening og et sunt og givende kosthold, selv om døgnet i de fleste tilfeller inneholder et par timer for lite for de fleste av oss. Hun er også en spirende forfatter og er aktuell med barneboken "Den ulykkelige Smokkefeen" i 2018, i tillegg til flere andre prosjekter på siden av journalistikk- og forfatterskap. 
Kommentarer