styrketrening løping
189
0

Smarte bevegelser gjør deg raskere, mer utholdende og sprekere. Alle løpere bør trene noe styrke, og disse 6 øvelsene er blant de beste.

Hvis løping er din greie, så krever det mer enn kun løping for å opprettholde en god helse. ALLE bør trene en viss grad av styrke for å opprettholde det reisverket som skjellet og musklene dine utgjør. Løping er en tøff idrett med stor belastning på ledd, muskler, sener og kropp, og det er ikke mye som skal til for at du kan redusere risikoen for å pådra deg potensielle skader.

 

Nei, du trenger ikke å løfte maksløft i benken eller beinpressmaskin…

Styrketrening for løpere handler om å styrke de delene av kroppen som skal gjøre deg bedre i det du driver med – nettopp løping. Ettersom løping krever at du holder kroppen oppreist over lang tid og at du hele tiden må absorbere harde slag fra underlaget, så skal du trene generell styrketrening, altså styrke musklene, men ikke nødvendigvis bli stor og muskuløs.

Når du løper, hjelper armene dine til med å drive deg fremover sammen med beina. Se på de beste sprinterne i verden, se for deg Usain Bolt før han la opp. De er til de grader gjennomtrent!

 

Treningsprogrammet for deg som løper

Under følger et treningsprogram for deg som ikke nødvendigvis elsker å trene styrke, og som heller sluker mil langs landeveien eller på tredemølla. Gjennomfør dette programmet 2 ganger i uken, og du vil garantert merke fremgang i tiden som kommer. Ikke bare på kroppsstyrke, men på løpingen!

NB: Bruk en vekt som tilsvarer mellom 60-70% av 1RM.

styrketrening for løpere styrketrening for løpere

Utskriftsvennlig versjon: Styrkeøvelser for løpere

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

Kilde
Shape.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer