trap bar markløft
163
0

Dersom du enda ikke har prøvd å trene med Trap Bar, så er dette det riktige tidspunktet. Her er 6 gode grunner til å bruke Trap Bar neste gang du trener!

I markløft med vanlig stang løfter du stangen og vekten foran i kroppen. I trap bar markløft står du midt inne i stangen, og tyngdepunktet forflyttes til et sted rett gjennom kroppen. En 2011-studie fra Swinton fant at trap bar markløft fører til betydelig redusert risiko for kompresjon av ryggsøylen og er snillere mot ryggen enn vanlige markløft. Personer som sliter med smerter i ryggen eller som har gjennomgått prolaps, kan med fordel benytte trap bar markløft som et alternativ til tradisjonelle markløft.

At Trap Bar er et nyttig verktøy i styrketreningen er det liten tvil om. Her er 6 grunner til hvorfor du bør prioritere det:

  • Øvelser med Trap Bar etterligner oftest øvelser som knebøy og markløft, men du kan bruke stangen på en måte som gjør den mer tilpasset muskelgruppen du ønsker å trene. Løfter du med overkroppen lent skrått forover vil øvelsen være hofte dominant, mens rett overkropp vil gjøre øvelsen mer lik en knebøy.
  • På grunn av det brede håndgrepet og den nøytrale håndstillingen, vil løft med Trap Bar være svært god trening for trapezius.
  • Ettersom markløft med Trap Bar skjer i en mer oppreist stilling enn tradisjonelle markløft, er den totale belastning på kroppen mindre, og du vil restituere raskere. Det gir heller ikke den samme store belastning på ryggsøylen, og av samme grunn kan markløft med Trap Bar egne seg som en høy-rep øvelse der du trener volum for å maksimere muskelvekst. Forsøk for eksempel å løfte 1-3 tunge reps med vanlig markløft, før du går over til markløft med Trap Bar og gjennomfører 6-10 reps.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

  • Trap Bar passer perfekt til øvelser som Farmers Walk ettersom du ikke risikerer å miste vekten på føttene dine. Forsøk det gjerne på en kombinasjon av markløft med Trap Bar og Farmers Walk der du først utfører 10 reps med markløft, før du umiddelbart begynner å gå bortover med stangen.
  • Trap Bar krever mindre ferdigheter og teknikk enn løft med tradisjonell vektstang, og vil for de aller fleste nybegynnere føles tryggere.
  • Løft med Trap Bar er mindre belastende på knærne enn knebøy, og mindre belastende på ryggen en markløft. Det beste fra to verdener.

Les også: 100 rep Trap Bar – Bedre enn både knebøy og markløft!

 

Kilde
T-Nation.com

 

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer