mango
265
0

Visste du at mango er en av verdens mest populære frukter? Her serverer vi seks grunner til at du bør inkludere MER mango i kostholdet!

Med over 1000 ulike arter mango kan du en ny mango hver dag i tre år uten å smake på den samme typen. Heldigvis er ikke det nødvendig for at du skal kunne nyte de helsemessige fordelene av å innta denne herlige subtropiske frukten. Her er seks overraskende fakta om verdenes mest populære frukt etter bananen.

1.Mango kan bidra til redusert midjemål

Mango kan kanskje fremstå som en søt og kaloririk dessert på grunn av sine gode smak, men sannheten er at den er svært kalorifattig, smaker naturlig søtt og inneholder mye fiber! 100g mango inneholder bare 60 kcal, og mangoen består av hele 83% vann. I tillegg er den svært rik på fiber som bidrar til optimal tarmfunksjon og gir oss en langvarig og god metthetsfølelse. Vad å spise mango rett etter et måltid kan du redusere trangen etter noe søtt og kaloririkt. Studier fra Penn State University i USA fant at personer som spiste litt frukt før et større måltid reduserte kaloriinntaket i det påfølgende måltidet med omlag 15%.

 

2.De er rike på vitaminer og mineraler

Med over 20 ulike vitaminer og mineraler kan vi trygt si at mangoen er en vitaminbombe! En mango veier oftest rundt 150-200g, og en liten mango på 150g er nok til å dekke dagsbehovet for vitamin C. I tillegg bidrar den til å styrke immunforsvaret, holde tennene rene, og øker kollagenproduksjonen som gir sterkere og finere hud. Det høye innholdet av fiber gjør mango til en svært godt egnet frukt for de som ønsker seg ned i vekt.

 

3.Mango kan redusere faren for inflammasjon

Mangoen inneholder en rekke anti-inflammatoriske virkestoffer, inkludert vitamin C og betakaroten. En nylig publisert studie i Molecular Nutrition & Food Research, fant at mango har potensialet til å forbedre kostholdet vårt ved å fungere som en kilde for gallinsyre og gallotanniner som kan ha anti-inflammatorisk egenskaper og reduserer faren for kreft.

 

4.De er enkle å skrelle og spise

Selv om du kanskje har slitt med å finne en god teknikk for å kutte mangoen i delikate biter, så er det faktisk langt enklere enn du tror. Finn en skarp kniv og kutt mangoen i to. Bruk en egnet glass til å skjære ut kjøttet. Kutt mangoen i skiver. Voila!

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

5.Rød mango er ikke alltid moden

En rød mango trenge rikke bety at mangoen er moden. For å vite om en mango er klar til og nytes slik de er på sitt beste, må du klemme lett rundt mangoen for å kjenne at den er myk ytterst. I likhet med en rekke andre frukter som pære og avokado blir mangoen mykere etterhvert som den modnes. Hvis mangoen er umoden og hard kan du la den modnes på kjøkkenbenken i romtemperatur. Moden mango holder seg godt i kjøleskapet i 4-5 dager.

 

6.Du får fersk mango året rundt!

Uavhengig av om snøstormen herjer ute i januar eller sola koker på terrassen i juli- mango får du året rundt! Bruksområdet er nærmest uendelig. Prøv den som en ingrediens i middagen, salaten eller salsaen/marinaden. Bland den inn i en smoothie eller hjemmelaget iskrem. Hiv mangoen på grillen eller i fryseren for frosne Mano-isbiter. Eller kanskje det aller enkleste; nyt mangoen naturlig og rå!

 

Kilde
1. Brooking, Katherine. (2016). 6 reasons to love mangoes. Webmd.com
2. Mango. Frukt.no

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer