respekt på treningssenteret
223
0

Treningssentrene var lenge forbundet med muskuløse og hardbarka menn i singlet og store joggebukser. Nå er det annerledes. Disse 5 typene fortjener respekt!

Treningssenteret er som en metropol der det finnes personligheter av alle slag. Noen trener for seg selv i det stille og ønsker ikke å bli sett, mens andre bruker mer tid på telefonen, Instagram og Snapchat enn de bruker på å løfte vekter. Noen løfter vekter som er lettere enn melkekartongen du har i kjøleskapet, mens andre løfter tyngre enn de har godt av. Uansett, takk og pris på at det finnes forskjellige typer mennesker på treningssenteret, og takk og pris for at vi har akkurat disse 5:

 

1.Eldre mennesker

Verken styrketrening eller kondisjonstrening er forbehold utelukkende yngre. Mens du tidligere risikerte å få sjokk dersom en person over 50 år beveget seg inn på et treningssenter for å løfte vekter eller kjøre noen intervaller på en tredemølle, så er det nå like vanlig som å se yngre mennesker. Ingenting er viktigere for helsen og en sunn alderdom enn å være i aktivitet, og spesielt styrketrening regnes som viktig for denne målgruppen. Be for at du selv blir enn av disse spreke menneskene!

respekt på treningssenteret
Å se eldre mennesker løfte vekter eller trene kondisjon på treningssentrene har etterhvert blitt svært vanlig.

2.Den stille “helten”

Enkelte mennesker har behov for å gjøre mye ut av seg og å ta stor plass der de er. Vi ser de stadig vekk på treningssentrene, spankulerende rundt i lokalet, muskuløse, irettesettende og med en verdensmester-holdning og. Andre er stikk motsatt- ikke noe behov for oppmerksomhet, hjelpsomme og alltid blide. Takk og pris for at vi har disse, som ikke tar unødvendig plass og som alltid er der med en hjelpende hånd.

respekt på treningssenteret
De er ikke så vanlige, men den “stille helten” som ikke gjør noe ut av seg, men som alltid er tilgjengelig for spørsmål og hjelp. Disse fortjener respekt.

3.Kvinner som løfter vekter

Som nevnt i innledningen var treningssentrene lenge dominert av mannfolk. De siste årene har trenden snudd, og det er minst like mange damer som løfter vekter. Hvis du er mann og synes det er tåpelig å se kvinner som kjemper med en vekt de så vidt klarer å presse over hodet, så bør du tørke av deg gliset å innse at de er vanvittig tøffe. Kvinner som “kick ass” er mer enn rå!

respekt på treningssenteret
Det er nesten mer vanlig at jenter trener vekter enn gutter, så dersom du som gutt synes dette er et merkelig syn på treningssenteret, så er det strengt tatt på tide med en holdningsendring!

 

4.Overvektige som trener

De har overvunnet kanskje sin største frykt- å gå inn på et treningssenter for å starte veien til en ny og bedre hverdag. Ingen av oss vet årsaken til at de sliter med overvekt, og ingen av oss har rett til å rakke ned på de. Det eneste som er sikkert er at disse menneskene fortjener en enorm respekt for å tørre og ta valget om å trene på treningssenteret. Vær heller den “stille helten” som hjelper de dersom de er i tvil om en øvelse. Motiver så godt du kan.

respekt på treningssenteret
De har overvunnet kanskje sitt største frykt og er på vei mot et nytt og sunnere liv. Respekter dem for alt det er verdt!

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

5.Skadede og funksjonshemmede mennesker

Kanskje har du latt deg imponere av store prestasjoner i hypede mesterskap som OL? Tja, har du noen gang sett Paralympics? Og om du noen gang synes det er et voldsomt slit å dra seg på trening for å gjennomføre en tung økt på beina, se da til de som klarer å motivere seg til trening til tross for at de kanskje har store fysiske nedsettelser.

Hvor tøft er det ikke å se en person i rullestol ta pull-ups? Eller en en-armet person ta skulderpress? Er det noen som fortjener respekt, så er det disse menneskene- ikke han/hun som løfter 2 x kroppsvekt i benkpress.

respekt på treningssenteret
Seriøst? Dette er rått! Snakk om og ikke gi seg- samme hva!
DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer