morgentrening
127
0

Trening om morgenen er for mange den ultimate starten på dagen. Her er 5 tips til hvordan du kan fylle på energilagrene før neste økt morgentrening!

Å droppe frokosten kan høres ut som en lur ide dersom vektreduksjon er målet, men det er hovedsakelig kun for deg som har store nok energilagre å ta av for å komme deg gjennom en treningsøkt. Skal du prestere ditt beste under en hvilken som helst treningsøkt, MÅ du ha energi til musklene som er i arbeid!

Trener du på morgenen kan du godt utsette frokosten til etter økta er ferdig, men det anbefales likevel at du har litt energi i tanken før du setter i gang. For å maksimere resultatene krever kroppen en hvis menge næringsstoffer av høy kvalitet, og du kan enkelt tilføre det ved hjelp av små enkle grep.

Forbered måltidet kvelden før trening slik at du sparer deg tid om morgen. Spis 20-30 minutter før treningsøkten slik at du har nok tid til å fordøye maten. Måltidet skal vøre litt og akkurat nok til å gi deg næring til økta du skal gjennomføre.

Trenger du flere gode råd til en bedre frokost? Da bør du sjekke denne saken: Sunne og god tips til deg som sliter med frokost.

Her er 5 gode alternativer til mat før trening:

 

1.Proteinshake

Grip tak i shakeren din og tilsett 1-2 scoops med proteinpulver, 20-30g havregryn, litt kanel (for smaken) og en teskje kreatinpulver for ekstra kraft. Tilsett vann eller melk og rist i vei. La den stå ett minutt eller to før du rister godt igjen. Denne blandingen fordøyes lett, og havren vil gi deg ekstra langvarig energi til treningsøkta. Du kan også tilsette litt kaffepulver dersom det er ønskelig. Prøv deg frem med hva du liker best. En god anbefaling til proteinpulver er Tech Nutrition Prozyme.

2.Egg og brød

Kvelden før du skal opp tidlig for å trene- kok deg et par egg eller rør i sammen litt eggerøre og mos en halv avokado som du oppbevarer i et glass med et lokk over. På morgenen smører du avokadoen ut over en brødskive eller en wrap og legger egget i skiver utover. Dette gir deg god energi i form av både proteiner og fett og vil holde deg gående lenge.

morgentrening
En brødskive med most avokado og egg gir kroppen din energien du trenger før morgenøkten.

3.”Roll to Go”

Det kuleste navnet på en kjapp morgenrett, og nesten verdt å lage bare på grunn av dette. Forbered måltidet kvelden før trening. Smør litt peanøttsmør utover en fullkorns wrap. Legg på bananer i skiver og rull den sammen. Dettee måltidet er suverent før trening og tilfører kroppen viktige proteiner, fett og karbohydrater. Hvis du ikke liker kombinasjonen av peanøttsmør og banan, så kan du forsøke deg med noe annet. Syltetøy er et godt alternativ til peanøttsmør til tross for at det ikke er like næringsrikt.

morgentrening
En wrap med peanøttsmør og banan! Suveren kombinasjon av næringsstoffer!

 

4.Proteinbar

Enkelte ganger har du virkelig ikke lyst til å spise rett etter at du har stått opp, eller kanskje har du forsovet deg og har ekstra dårlig tid. I slike tilfeller er proteinbarer et godt alternativ. En proteinbar av høy kvalitet skal gi deg energien du trenger til en rask morgenøkt. Pass på at sukkerinnholdet ikke er for høyt, og sørg for å innta nok væske (ca. 0.5 liter) sammen med baren. Dette vil sørge for å gi deg energien du trenger til morgenøkten.

morgentrening
En proteinbar er praktisk når du trenger litt energi, men ikke har tid til å forberede noe annet måltid.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

5.Enkle karbohydrater

Hva er vel enklere enn å gi kroppen den reneste og beste formen for energi- frukt! En banan er full av energi og viktige næringsstoffer som vitaminer og mineraler. I tillegg krever det ingen forberedelser, og den kan inntas kort tid før trening. Andre former for enkle karbohydrater er tørket frukt, brød med syltetøy, cottage cheese, yoghurt med honning etc, eller litt sjokomelk.

https://www.hardworkout.no/proteinbar/
Bananen vil for alltid være en sikker vinner når det kommer til sunn og rask energi før en treningsøkt.

 

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer