431
0

Sjansen for at du som leser denne artikkelen ønsker deg med i vekt er relativt stor. Men, er målet ditt “vektnedgang” eller “fettreduksjon”?

På samme måte som begrepene kosthold og diett noe feilaktig brukes om hverandre, blir også begrepene vektreduksjon/vektnedgang og fettreduksjon – dessverre – til forveksling brukt likt. Å gå ned i vekt er ikke synonymt med å redusere fettmengden, og å redusere fettmengden er ikke ensbetydende med vektnedgang.

En muskuløs kroppsbygger som slutter å trene styrke og starter på et kosthold med mye junk food og usunn mat, vil sannsynligvis raskt miste store deler muskelmasse og isteden legge på seg mer fett. Ettersom muskler veier betydelig mer enn fett vil personen oppleve å gå ned i vekt til tross for at fettmengden øker.

Motsatt gjelder det for en utrent person som begynner å trene regelmessig styrke og kondisjon. Han/hun vil sannsynligvis raskt øke muskelmassen samtidig som fettmengden reduseres. Muskler veier som nevnt mer enn fett, og personen kan derfor oppleve å øke kroppsvekten selv om han/hun opplever en fettreduksjon.

Disse tingene er det viktig at du er klar over når det er snakk om vektnedgang og fettreduksjon. Det er vidt forskjellige ting.

vektreduksjon
Muskler veier mer enn fett. Til tross for at du trener styrke og kondisjon og spiser sunnere, så kan du derfor i perioder oppleve å gå opp i vekt til tross for at fettmengden reduseres.

Sunn vektnedgang

Vi slår definitivt et slag for den “sunne” varianten av vektnedgang, altså et vekttap som et resultat av en omlegging av kosthold og livsstil som innebærer mer trening og mer sunn mat. Denne kombinasjonen vil igjen sørge for at du sannsynligvis vil oppnå et bedre kroppssammensetning, mer muskler, bedre kondisjon og redusert fettmengde. Og husk at et sunt vekttap ikke skjer over natten. Når du starter å trene vil den økte muskelmassen “skjule” vekten du tar av deg i form av fett. Den beste måten å måle en endring av kroppssammensetning på, er derfor å se deg selv i speilet, se hvordan klærne dine passer over tid, og eventuelt å gjennomføre en kroppsscanning.

Det er ingen tvil om at kostholdet er helt avgjørende når du ønsker å redusere vekten, men mye kan oppnås ved å trene mer, og ikke minst å trene riktig. De beste øvelsene for å sette fart på forbrenningen, er de som får opp pulsen, bygger styrke og som du trives så godt med at du utfører de regelmessig.

 

5 gode øvelser for vektreduksjon

Øvelsene under er blant de øvelsene vi mener er beste ktroppsvektøvelsene til å booste forbrenningen. Gjennomfør 3 runder av den følgende økta, og forsøk å hvile så lite som mulig mellom hver øvelse og hvert sett. Noter tiden du bruker på å gjennomføre hele økten, og forsøk å slå din egen tid ved neste anledning.

5 gode øvelser for vektreduksjon-page-001 (1)

Utskriftsvennlig versjon: 5 gode øvelser for vektreduksjon

Kommentarer