diett
1395
0

Dietter er en integrert del av helse verden, men å følge dem er ikke alltid lett. En diett krever hardt arbeid, disiplin og tålmodighet. Du ønsker ikke å forhaste deg og falle hodestups. Ta deg god tid og planlegge hvilken diett som fungerer best for deg. Litt forethought kan gjøre den store forskjellen på å faile eller mestre den lang vei mot å oppnå optimal helse.

Selv om de virker utfordrende, kan dietter faktisk være en morsom måte å utfordre deg selv på. De gir deg en ny opplevelse i verden av mat, og fungere som et forfriskende avbrekk fra de gamle rutinene. Du kan bli lei av å spise de samme måltidene dag etter dag. Det å gå på en diett kan hjelpe deg å miste vekt, få mer energi, og mer. I dag snakker vi om fem dietter for å gå ned i vekt. Ta deg en protein bar og la oss hoppe rett i!

Les også: Fem tegn på at dietten er feil for deg

 

1. Low Carb Diet

Karbohydrater er ikke så ille som de er laget opp til å være. Men som det gamle ordtaket, “for mye av det gode er ikke bra for deg.” Å spise store mengder karbohydrater fører til en ubalanse i kroppens insulin nivå. En lav carb diett kan sette en stopper for disse risikoene. En av de mer populære diettene, den grunnleggende hensikten med low-carb diett er å redusere ens carb inntak. Dette betyr at matvarer som brød og poteter er erstattet med gode proteinkilder, slik som kalkun og tunfisk. Grønnsaker som gulrøtter og salat er også sunt og lite karbohydrater.

 

2. Volumetrics Diet

En Volumetrics kosthold er for folk som elsker å spise, men likevel ønsker å gå ned i vekt. Den er designet for at du skal føle deg mett uten splurging på mat. Frukt og grønnsaker er lavt i kalorier, noe som gjør dem til et godt valg for denne dietten. Men det er nok av andre matvarer for å spise hvis grønnsaker ikke er noe for deg. Fisk og andre lav-fett kjøtt er bra på denne dietten, samt begrensede mengder pasta. Pizza og sjokolade, fordi de er høy i kalorier og fett, er utenfor grensene når du bruker Volumetrics kosthold. Målet for matvarer med fiber og protein. Disse gir deg energi uten å ofre følelsen av et godt måltid.

 

Composition with vegetables and fruits in wicker basket isolated

3. Raw Food Diet

Denne typen diett er ikke for alle, det innebærer å spise mat som ikke er bearbeidet eller tilberedt på annen måte. Du kan bli kvalm av denne ideen, men bare vent et sekund. Rå mat hjelper faktisk på fordøyelsen, da de inneholder spesielle enzymer. Disse enzymene blir ødelagt når et element er kokt. Det finnes to typer av en rå mat diett, en veganer og en ikke-veganer. Den vegansk kosthold er avhengig av frukt, nøtter og grønnsaker. En ikke-vegansk kosthold kan inkludere ost eller rå egg. Det er alltid mat valg på rå mat diett.

 

4. Zone Diet

The Zone Diet utviklet for å hjelpe folk ned i vekt uten å føle seg sliten. Oppkalt etter soner av næringspyramiden, fokuserer denne dietten på tre spesifikke kategorier: karbohydrater, proteiner og fett. Zone kosthold bærer det forbeholdet at måltidene må balanseres mellom de tre sonene. Sonen kosthold bidrar opprettholde kroppens insulin nivåer. Insulin stabilitet holder energinivået høyt mens du fortsatt å miste vekt.

 

5. Flat Belly Diet

Den flate Belly kostholdet er et populært valg for slankere, konsentrert på å miste mage fett. Det er en todelt kosthold, med en anti-bloat jump start og en 4 ukers diett plan. Oppblåsthet er en vanlig bivirkning av å ha for mye gass i kroppen, men denne dietten tar sikte på å forhindre den. Målet med anti-bloat jump start er å holde seg borte fra mat og drikke som forårsaker gass. Noen eksempler er kaffe, løk og brus. De viktigste elementene i 4 ukers diett plan er fisk, frukt og grønnsaker.

DEL

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer