vannmelon sunt
230
0

Ingen annen frukt skriker “sommer” mer enn vannmelonen. Ikke bare er smekk forfriskende og god, men også fargen får hverdagen til å se lysere ut.

Men det er ikke bare smak og farge som gjør vannmelonen spesiell. Den inneholder nemlig en rekke sunne virkestoffer. En servering vannmelon, ca. 150g, inneholder kun 46 kalorier og står for om lag 20% av det daglige vitamin C og 17% av vitamin A inntaket. Den inneholder også fiber og kalium som hjelper til med å regulere blodsukkeret.

Her er noen flere fakta om vannmelonen og hvorfor den forjener en hel måned (juli) til å skinne i all sin prakt:

 

1.Lykopen-bombe!

Vannmelonen inneholder store mengder lykopen. En servering vannmelon inneholder 1.5 ganger mer lykopen enn rå tomater, 6mg mot 4mg. Lykopen er en kraftig antioksidant som stopper frie radikaler fra å skade cellene og immunforsvaret vårt. Noen forskere hevder til å med at lykopen som finnes i frukt og grønnsaker kan bekjempe hjertesykdommer og enkelte former kreft.

 

2.Mindre muskelsmerter

vannmelon citrullin
Vannmelon juice inneholder citrullin, et virkestoff som kan redusere muskelsmertene og fremskynde restitusjonen.

En spansk studie publisert i Journal of Agricultural and Food Chemistry fant at å drikke vannmelon juice faktisk kan minimere muskelsmertene etter en hard treningsøkt. Utøvere som inntok mer enn 4,7dl vannmelon juice en time før trening, opplevde mindre muskelsmerter og lavere hjerterytme i løpet av de neste 24 timene.

Dette kan skyldes at vannmelon inneholder det naturlige substanset citrullin som forbindes med forbedret arteriefunksjon og lavere blodtrykk ved at det får blodårene til å slappe av. Men du må se lengre bak enn det rosa fruktkjøttet for å nyte godene av citrullinet- det er nemlig konsentrert i skallet. Skallet kan fint spises, men ikke alle liker å gnafse på den grønne delen av melonen. Likevel, nå har du en god grunn til å gjøre det.

 

3.Erstatter LETT søtsaker

vannmelon sunt
Vannmelonen er mer enn søt nok til å erstatte kaker eller andre søtsaker!

Vi skulle ikke komme inn på smak, men må likevel nevne at vannmelonen har en karakteristisk søtlig smak som kan tilfredsstille selv den mest søtsugen ganen. Å kutte opp noen biter vannmelon som du serverer istedenfor kaker eller andre søtsaker, kan fort vise seg å bli en slager!

 

4.Tilfører væske

vannmelon sunt
Vannmelonen inneholder over 90% vann!

Det ligger kanskje i navnet, for vannmelonen inneholder hele 91,5% vann! Når vi vet hvor alvorlige konsekvenser det kan få og være dehydrert, så er dette noe du bør ta med deg. En studie publisert i The Journal of Nutrition fant at kvinner med selv lett dehydrering opplevde hodepine, dårlig konsentrasjon, utmattelse og dårligere humør.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

5.Det finnes en gul variant

vannmelon gul
Gul vannmelon- umulig å se forskjell fra utsiden. Veldig lett å se forskjell når den er delt i biter.

Det er kanskje vanskelig å forestille seg en gul vannmelon, men det er faktisk tilfellet- og vi snakker ikke om honningmelon. Likevel har den gule vannmelonen en honning-lignende smak, og smaker enda søtere enn den mer vanlige varianten. Utvendig ser de tilnærmet like ut, så med mindre du ikke vet hvilken som er hvilken når du stor med begge foran deg, så klarer du ikke å skille de fra hverandre.

 

Kilde
Health.com

Kommentarer