nybegynnerfeil trening
652
0

En gang må være den første, og er trening noe helt nytt for deg, så er det noen ting du bør passe på. Disse 4 vanlige nybegynnerfeilene bør du unngå.

Enten du nettopp har opplevd gleden ved å være i aktivitet, eller du (foreløpig) hater det, så er det ikke alltid like lett å være helt ny innen trening. De ivrigste gjør ofte for mye, og de minst motiverte gjør kanskje for lite. Denne saken har fokuset på deg som akkurat har oppdaget treningsgleden og som ønsker å fortsette med treningen i lang tid fremover.

Her er 4 vanlige nybegynnerfeil du bør unngå.

 

1.Samme økt hver gang

Hvis du akkurat har oppdaget treningsgleden og kjent den deilige følelsen etter en god treningsøkt, så er det naturlig at du får det samme suget etter den samme gode følelsen igjen. Og, når du vet at det du gjorde fungerte, hvorfor skal du da endre på det?

Kroppen er genial, og til tider litt for genial. Det positive er at kroppen din raskt tilvenner seg treningen, som betyr at den samme treningsøkten vil føles lettere og du vil ikke oppleve de samme ømme musklene som første gang du gjorde det. Det negative er at effekten av den samme treningen vil avta etterhvert som kroppen blir vant til den. For å unngå at fremgangen stopper opp, bør du derfor sørge for tilstrekkelig med variasjon i treningshverdagen din.

Du trenger ikke å snu verden og hverdagen på hodet, men varier lengden på økta, antallet sett og repetisjoner, ta kortere pauser, bruk litt tyngre motstand eller gjør noen nye øvelser. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser.

 

2. For mye kondisjonstrening

Du blir ikke plutselig stor og kraftig av å løfte vekter, og du blir ikke automatisk tynn av å løpe mye. Svært mange har et altfor stort fokus på kondisjonstrening når de skal begynne å trene. Kondisjonstrening er topp, men for mye av dette kan i verste fall gå ut over kroppens evne til å bygge nye muskler.

For de som er ute etter å forbrenne flest mulig kalorier kan det være fristende å gjennomføre større mengder kondisjonstrening for å se at kaloriene løper løpsk på pulsklokka eller hva du måtte bruke for å måle effekten av treningen, men i det lange løp, så er det muskler som forbrenner flest kalorier. Ved å bygge opp større muskelmasse gjennom styrketrening, vil du kunne få en mer muskuløs kropp som trenger flere kalorier gjennom hele dagen.

Det beste du kan gjøre er å kombinere både kondisjonstrening og styrketrening. Klarer du dette på en god måte, vil du få det beste fra to verdener.

En god måte å kombinere styrketrenings og kondisjonstrening på er å følge et av våre treningsprogram her!

styrketrening og kondisjonstrening
Kondisjonstrening er bra, men du bør ikke bare trene dette. Kombiner både kondisjonstrening og styrketrening, og du vil oppnå mye bedre resultater.

3. For lite næring/kalorier

Det er godt mulig du har et mål om å gå ned i vekt, men ikke la det gå for hardt ut over næringsinntaket. Maten du spiser er drivstoffet som er ansvarlig for å få deg gjennom økta. Uten nok energi, klarer du rett og slett ikke å gjennomføre det du skal- så enkelt er det.

Isteden for å kutte kaloriene drastisk, så spis heller riktig! Sørg for for å få i deg sunne fettsyrer, rikelig med proteiner og langsomme karbohydrater. Vi sier ikke at du skal bli vegetarianer, men tenkt “grønt”- spis mer frukt og grønt, og mindre fete og sukkerholdige matvarer. Følg gjerne et av våre [email protected] og treningsprogrammer samtidig, så får du både energi til å gjennomføre treningen, til å fungere godt i hverdagen, og fremdeles oppleve at vekten kan gå nedover.

Tips: DASH-dietten: Komplett kostholdsguide for deg som ønsker deg ned i vekt!

Tips: Helkroppsprogram for nybegynnere!

trening kalorier
Selv om du ønsker deg ned i vekt kan du ikke slutte helt å spise. Sørg heller for at du får i deg riktige og viktige næringsstoffer gjennom sunn og næringsrik mat!

4. For høye krav til deg selv

Med dagens sosiale medier er det nesten det vanskeligste å unngå. Instagram, Snapchat, YouTube og Facebook- alle kanalene er pepret fulle av slanke, muskuløse og nærmest kunstig atletiske kropper. Det viktigste du gjør med dette er og ikke ta det for dypt inn over deg. En vanlig feil blant nybegynnere er nemlig å legge for hardt press på seg selv, og deretter bli skuffet og oppgitt når ikke resultatene er synlige etter et par uker.  Gi deg selv tid, og fortsett å gjennomføre det du har planlagt. “Consistency is King!” heter det, og det er så vanvittig sant!

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer