proteinpulver
185
0

Proteinpulver trones øverst som kongen av muskelbyggende kosttilskudd. Her gir vi deg råd om 4 ulike typer proteinpulver du bør vurdere å prøve!

Proteinpulver er uten et tvil et populært kosttilskudd som kan hjelpe deg på veien til en større og sterkere kropp. Foruten å bidra til muskelvekst, kan proteinpulver også være et effektivt tilskudd for de som ønsker seg ned i vekt. Dersom hovedmålet ditt er vektreduksjon bør du lese denne gode guiden som forklarer deg hvordan du effektivt kan gå ned i vekt uten å tape muskelmasse!

 

Mange valgmuligheter

Proteinpulver finnes i mange varianter og antall produkter på markedet er enormt. Prøver du deg frem i proteinpulver-jungelen, vil du garantert finne din personlige favoritt, men på veien dit skal vi hjelpe deg til å få oversikt over utvalget.

Proteinpulver

1.Myseprotein

Myseprotein er det vanligste proteinpulveret og er lettest for kroppen å absorbere. Whey betyr myse, og er som navnet tilsier utvunnet av mysen fra melk. I tillegg til å være svært effektiv, finnes det i en rekke ulike smaker. Whey-proteinpulver finnes i tre former; isolat, konsentrat og hydrolysat. Isolat gjennomgår en omfattende behandling og kan miste noen viktige helsefremmende forbindelse som finnes i konsentrat, i tillegg er det noe dyrere. Til gjengjeld inneholder isolat en høyere andel protein per servering, og vil derfor være et godt alternativ til personer med kaloribegrensninger. Whey-konsentrat inneholder minimum 80% protein, bidrar til muskelvekst og restitusjon, og er samtidig et rimelig alternativ.

Anbefaling: Tech Nutrition Prozyme

2.Kasein

Vanlig myseprotein har en absorberingshastighet på 8-10g per time og taes raskt opp av musklene. Kasein derimot har en langsommere absorberingsevne og taes opp med 6.1g per time. På grunn av den langsomme absorberingsevnen vil kasein være et bedre alternativ når du skal fylle på lagrene før leggetid slik at kroppen har byggesteiner for nattens restitusjon, samt om morgenen til frokost slik at kroppen har jevn tilførsel av energi utover dagen. Kasein har også den gunstige effekten at det bremser fordøyelsen og dermed også nedbrytningen av proteiner, og dette skjer samtidig som det booster muskelproteinsyntesen!

Noe overraskende kan vi legge til at kasein også er bra for tennene og motvirker erosjon av tannemaljen!

Anbefaling: Bodylab Casein Protein

proteinpulver
Velg riktig type proteinpulver etter ønsker og behov.

3.Kollagen

Kollagen er som et protein, men det er et ukomplett protein. De inneholder ikke alle aminosyrene som er nødvendige for å bygge opp ødelagt vev eller for å gro nytt vev (blant annet muskler). Huden består av hele 75% kollagen! Kollagen er avgjørende for at huden holder seg glatt og fin. Kollagenets hovedoppgave er å ta vare på huden, styrke hår, ledd, sener, muskler og andre viktige organer.

Kollagen bidrar blant annet til:

  • Bedrer leddene.
  • Booster vekttap vev å regulere blodsukkeret.
  • Gjør håret sterkere og glattere.
  • Bedrer søvnkvaliteten.
  • Gjør at sår gror raskere, og at du unngår arr dannelse.
  • Bedre fordøyelse.
  • Bedrer proteinbalansen i kroppen.
  • Sørger for glattere og finere hud.

Anbefaling: MyRevolution MyoCollagen

 

4.Vegansk proteinpulver

Vegansk proteinpulver er hovedsakelig basert på erter, ris eller soyabønner. For det første er vegansk proteinpulver et fantastisk alternativ til de som er fullstendig veganere, men den negative siden er at det ikke har like høy biologisk verdi som myseprotein og kasein.

Den biologiske verdien er et mål på hvor effektivt kroppen kan utnytte å ta opp en proteinkilde. Kvaliteten på proteinet påvirkes og bestemmes blant annet ut fra hvilke essensielle aminosyrer de inneholder og hvor de kommer fra. Jo høyere verdi, desto mer komplett er proteinets amino-syresammensetning, det vil si at ingen aminosyrer mangler.

Her er noen eksempler:

Biologisk verdi i enkelte proteinkilder:
– Myseprotein isolat 159
– Myseprotein 104
– Egg 100
– Eggehvite 88
– Melk 88
– Sojabønner 85
– Kylling,biff, fisk 80-90
– Kasein 71

Anbefaling: Reflex Nutrition Vegan ProteinStar Nutrition Pea Protein

Har du noen gang lurt på hva som skiller det rimeligste proteinpulveret fra det som nærmest tømmer lommeboka di? Det får du svaret på her!

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer