sjokolade sunt
336
0

Det er absolutt ingen vits i å la samvittigheten tynge deg om du velger å nyte noen biter sjokolade i kveld. Her har du 4 grunner til hvorfor du kan nyte sjokoladen!

Elsker du sjokolade? I så fall er det en god ting. Sjokolade er nemlig langt sunnere enn de fleste tror, så lenge det inntas riktig type og i begrensende mengder. Tidligere har vi skrevet om hvordan forskning har avdekket mindre risiko for depresjon blant sjokoladespisere, og ikke minst om de mange helsemessige fordelene du kan oppnå ved å innta en moderat mengde mørk sjokolade.

Sjokolade er laget av kakaobønner som vokser på kakaotrær. Kakaobønner er en de beste kildene til antioksidanter vi vet om, og i tillegg inneholder de mange viktige næringsstoffer som er bra for helsen. Nøkkelen ligger i at du må velge sjokolade med et lavt sukkerinnhold, altså en mørk type med høyt innhold av kakaomasse. Og ikke minst må du klare å begrense inntaket…

Hvis du ikke har fått med deg de tidligere artiklene om sjokolade, så anbefaler vi sterkt at du leser de. Uansett så gir vi deg her enda noen grunner til å nyte sjokoladen fremover.

sjokolade sunt
Passer du på å begrense inntaket av sjokolade samtidig som du holder deg til den mørke typen, kan du uten tvil nyte noen biter sjokolade hver dag.

Du kan motvirke hoste

Kakaobønner inneholder den kjemiske forbindelsen theobromine. Theobromine påvirker vagusnerven (en del av det parasympatiske nervesystemet) som er den delen av hjernen som forårsaker hosteanfall. I tillegg til å redusere antall hosteanfall, vil theobromine kunne lindre hoste å gi deg mye av den samme effekten som kodein, en nøkkel ingrediens i en rekke medisinske preparater.

sjokolade sunt
Hva med dette istedenfor sterke medisiner?

Sjokolade kan motvirke hull

Theobromine har visst ikke fått nok skryt, så vi legger gjerne til at theobromine kan virke styrkende på tennene – faktisk bedre enn fluor!

sjokolade sunt
Det er mulig tannlegen din vil stusse litt, men å spise sjokolade kan faktisk beskytte mot hull i tennene. Så lenge du pusser de godt etterpå…

Beskytter huden!

Britiske forskere har kommet frem til at et inntak på ca. 25 gram mørk sjokolade daglig, kan virke beskyttende på huden. Du må fremdeles smøre deg med solkrem, men huden din kan bli mer motstandsdyktig mot de skadelige UV-strålene.

sjokolade sunt
Solkrem eller sjokolade? Du bør nok bruke solkrem, men sjokolade inneholder faktisk stoffer som kan beskytte huden din mot skadelige UV-stråler.

Det reduserer mageproblemer

Kakaobønnene inneholder kraftige antioksidanter som binder seg til og hemmer et protein i tarmen som forårsaker diaré. Kakao har blitt benyttet som medisin mot mageproblemer helt siden 1600-tallet.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
Fitnessmagazine.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer