sunn pizza
87
0

Pizza er uslåelig godt og passer til enhver anledning! Ønsker du deg et sunt alternativ som er lett å lage, da har vi noen anbefalinger.

Pizza er egentlig en fantastisk enkel matrett. Opprinnelig kommer pizzaen fra Italia, og består av en bunn med ulikt fyll på. Med en så enkel base, sier det seg selv at du kan variere oppskriften i det uendelige. Er du over gjennomsnittet kreativ, vil du antageligvis kunne spise en ny pizza til hvert eneste måltid hver eneste dag resten av livet. Vi anbefaler det dog ikke…

Disse tre oppskriftene er basert på en tortillalefse eller et pitabrød som bunn, og hva slags fyll du velger er egentlig helt opp til deg. Felles for alle oppskriftene er at de superenkle å lage, smaker nydelig, ser langt mer avansert ut enn de er, og at de er langt sunnere enn Mr.Big One & Co.

Finner du en favoritt?

 

Tortilla-pizza med cherrytomat og basilikum

Denne pizzan er like enkel som den høres ut som. Et sunt og godt alternativ som lages på noen få minutter. Til en pizza trenger du:

  • 1 tortillalefse (gjerne fullkorn)
  • 8 cherrytomater
  • En håndfull friske basilikumblader
  • Eventuell hallomost

Legg lefsen på en stekeplate. Del tomatene i to og fordel de jevnt utover lefsen. Strø over basilikumblader og eventuelt annet ønskelig fyll. Topp med litt ost før du steker det hele i ovnen i 6-7 minutter på 200 grader.

 

Regnbue-pizza

Finnes det en sunnere pizza? Demme digge pizzaen er toppet med en mengde grønnsaker og er proppfull av både vitaminer og mineraler!

  • 1 tortillalefse (gjerne fullkorn)
  • Rød paprika
  • Brokkoli bunter
  • Revet gulrot
  • Rødkål
  • Mais
  • Avocado
  • Cherrytomat

Legg lefsen på en stekeplate. Fordel ønsket utvalgt og mengde tilbehør utover. La det bugne! Stek i ovnen i 7-8 minutter på 200 grader.

 

Pita-pizza greek style

 

Dette er en superenkel variant der bunnen består av et pitabrød og fyllet er inspirert av det greske kjøkkenet.

  • 1 pitabrød (gjerne fullkorn)
  • 5 cherrytomater
  • 4 oliven
  • Litt frisk persille
  • 1 ss hummus

Legg pitabrødet på en stekeplate. Del tomatene i to og fordel de jevnt utover lefsen. Kutt oliven i biter og hakk opp persillen. Strø utover pitabrødet og fordel hummusen til slutt. Stek i ovnen i 6-7 minutter på 200 grader.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer