lykkes med diett og vektreduksjon
192
0

Det finnes to enkle løsninger for en vei til varig vektreduksjon, og svært få ønsker å høre de. Men godtar du sannheten, kan det være et effektivt verktøy.

Ikke bli skremt, men undersøkelser viser at 95% av alle som forsøker å slanke seg enten legger på seg alt, eller mer, i løpet av et par år. Endrer du kosthold for å gå ned i vekt, så vil du gå opp i vekt dersom du endrer tilbake til gammelt kosthold.

Heldigvis er det kun to grep du trenger å tenke på dersom du ønsker å gjøre det betydelig enklere for deg selv. Det er nesten et mysterium at disse enkle triksene ikke omtales i større grad, men kanskje er de rett og slett “for opplagte”.

 

Kutt køddet

Ordet “diett” kommer fra den engelske ordet “diet” som betyr “kosthold”, og har i utgangspunktet ingenting med slanking å gjøre. I Norge har likevel begrepet blitt brukt i sammenheng med vektreduksjon, og for nordmenn flest er en “diett” et kosthold som skal følges over en kortere periode for å oppnå en vektreduksjon eller endring i kroppssammensetning. En diett er altså ikke et kosthold for langtidsperspektiv.

Så, et av de enkleste grepene du kan gjøre med KOSTHOLDET ditt- merk deg, ingen diett her altså- er å kutte ut all søppelmaten. 

Hva er da søppelmat? Tenk deg om. Fast food, feite burgere, slappe ostepølser på bensinstasjonen, atom-sukkerbomber av en donught, mengder sjokolade, brus, etc.. Alle disse matvarene er svært kaloritette matvarer som ikke tilfører kroppen noen som helst viktige næringsstoffer. Dersom du klarer å kutte ut en stor mengde av disse, så trenger du ikke nødvendigvis å følge en diett for å lykkes med vektreduksjon.

Litt enkelt oppsummert så er dette mye av grunnlaget for de fleste dietter som har til hensikt å få deg ned i vekt. Paleo diett-, keto-diett, lavkarbo diett-, middelhavsdietten-, DASH-dietten, vegetar, etc., alle har de felles å kutte unødvendige feit og sukkerholdig mat.

Slutter du å spise søppelmat, så vil du antageligvis oppleve vektnedgang.

lykkes med diett og vektreduksjon
“Nei takk” til søppel mat og søtsaker.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Vær mer bevisst på hva du spiser

En fordel med å følge en diett er at du blir mer observant og klar over hva du putter i deg. Når du ikke følger et konkret kostholdsprogram, så tenker du sannsynligvis ikke like nøye over hva maten inneholder.

Enten du ønsker deg ned vekt eller ikke kjenner behovet for det, så bør du ha en viss peiling på hva maten du putter i deg inneholder- både når det gjelder makro næringsstoffer og mikro næringsstoffer. Vær bevisst på hva du spiser. Bruk noen sekunder på å skanne over innholdslisten og næringsdeklarasjonen. Dette tipset er egentlig det samme som å føre en “logg” eller “dagbok” over hva du spiser. Det samme trikset gjelder for trening. En enkel treningsplan og treningslogg kan faktisk gjøre det enklere å gjennomføre treningen og å oppnå bedre resultater.

lykkes med diett og vektreduksjon
Det tar deg ikke mange sekundene ekstra å ta en kikk på innholdet i matvaren. Kanskje det enkleste trikset som kan hjelpe deg å unngå “verstingene” i mathyllene.

Konklusjon og langtidsløsning

De færreste vil høre det, men mange trenger det: Kutt søppelmaten, og vær bevisst på hva du spiser.  Det er enkle fakta, og harde fakta. Du skal IKKE sultefore deg eller unngå sjokolade og søtsaker til evig tid. Mat handler ikke bare om energiregnskap og kalorier, men vell så mye om nytelse, avslapping og sosiale anledninger.

Den beste løsningen er derfor å følge disse to rådene som en hovedregel, og å fire på tankesettet å tillatte seg kos i enkelte settinger. Bare pass på at det ikke skjer for ofte.

 

Kilde
Shugart, Chris. Tip: The 2 most common diet mistakes. T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer