bosu ball trening
278
0

BOSU ballen har dessverre et ufortjent dårlig stempel, og taes ikke så seriøst som den fortjener. Akkurat det ønsker vi å endre HER!

Hva er det som gjør BOSU ballen så spesiell? Jo, i denne halve balanseballen, ligger en enorm egenskap til å forbedre stabiliseringsmuskler og kjernemuskulatur! I tillegg til ulike styrkeøvelser, kan du bruke den til å trene en rekke kondisjonsøvelser.

En BOSU ball er et utrolig nyttig verktøy enten du er nybegynner eller supermann. Den tar liten plass, er billig i innkjøp, kan lett forflyttes, og er ekstremt allsidig. Du kan bruke den til å gjøre øvelser utelukkende med kroppsvekt, eller øvelser med vekter. BOSU ballen er ypperlig for å eliminere muskulære ujevnheter i tillegg til å styrke både muskler og koordinasjonsevnen.

 

Fullkropp sirkeltrening med BOSU ball

Fullføre sirkel 1 før du går videre til sirkel 2.

Sirkel 1:
Velg en av underkropps øvelsene med BOSU ball (en fots glute bridge, knebøy eller split-knebøy), etterfulgt av en av overkropps øvelsene (push-up, incline- og decline dumbbell chest press, en-arms push-up), deretter en av kondisjons-/kjerneøvelsene (“sled”push, burpees, mountain climbers, Russian twist). Gjenta det foreskrevne antallet reps, sett og hvileperioder.

Sirkel 2:
Gjenta det samme mønsteret som for sirkel 1, men velg nye øvelser. Øvelsene skal være i det samme formatet som sirkel 1, hvor du trener en underkropp, overkropp og kondisjon-/kjerneøvelse.

BOSU-økta er ypperlig å bruke som avslutning på en annen styrkeøkt. Utfør da hver øvelse i 20 sekunder, og hvil 10 sekunder mens du gjør deg klar til neste øvelsen. Har runde tar ca. 2 minutter. Velg mellom å gjennomføre 5 runder som en avslutning på en annen styrkeøkt, eller kjør 10 runder som en egen 20 minutters treningsøkt.

Utskriftvennlig versjon: Treningsprogram: 10 øvelser med BOSU ball

 

Kilde
Mensfitnessmagazine (2018). 11 BOSU EXERCISES THAT’LL TRAIN YOUR ENTIRE BODY. Mensfitnessmagazine.com.au

Kommentarer